Woning kopen Egmond aan den Hoef

Jouw volgende woning kopen in Egmond aan den Hoef? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Holland. In de omgeving vind je diverse faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Ook kan je hier genieten van een groen park en natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 15.353 woningen (67% koop, 32,5% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €659.453. Op dit huizenplatform bieden wij het recente woningaanbod in Egmond aan den Hoef, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met rijtjeshuizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €439.000, de doorsnee verkoopprijs is €659.453.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals openbaar vervoer, restaurants, sportclubs, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
PlaatsEgmond aan den Hoef
Postcode1934
Netnummer072 (+3172)
Inwoners (gemeente)29.839
Aantal huishoudens13.836
Aantal huishoudens met kinderen4.101
Gemiddelde huishoudensgrootte2,09
Aantal woningen15.353
Aantal koopwoningen10.929
Aantal huurwoningen4.424
Gemiddelde woonoppervlakte130 m2
Gemiddelde WOZ€439.000
Gemiddelde verkoopprijs€659.453
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik2820 kWh

Woningaanbod Egmond aan den Hoef april 2024

In het overzicht hieronder krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in april 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op aantal kamers, vraagprijs, ligging, woningtype, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen additionele aspecten als energielabel of en de aanwezigheid van een tuin. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Egmond-Binnen, Wijk aan Zee, Egmond aan Zee, Akersloot of Limmen.

woning-te-koop-egmond-aan-den-hoef

Studio of appartement kopen in Egmond aan den Hoef

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, kennen goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en het onderhoud is zeer beperkt. Belangrijke nadelen: de ruimte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 67 m2 – 94 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 900 m3 gas en +/- 1930 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Egmond aan den Hoef

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 en 111 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1190 kuub gas en daarbij 2520 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Egmond aan den Hoef is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 99 m2 – 124 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2700 kWh elektriciteit en 1370 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Egmond aan den Hoef

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 127 m2 en 155 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3140 kWh elektra & 1630 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: ontzettend veel woonruimte en je geniet een grote mate van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 en 201 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4000 stroom (kWh) & 2200 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Egmond aan den Hoef

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat je weet wat jouw bestedingsruimte is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Egmond aan den Hoef Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding zal afhangen van de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop af te handelen. Op basis van woningwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen geld en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en taxateurs in Egmond aan den Hoef

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze specialist weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Advies: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder bekijk je adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Egmond aan den Hoef en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Egmond aan den Hoef geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.650 & €2.700. In onderstaande lijst verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Egmond aan den Hoef.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Egmond aan den Hoef. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Egmond aan den Hoef

Deze maand (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Egmond aan den Hoef en net daarbuiten. Belangrijk detail: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Nieuwbouw.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Egmond aan den Hoef kopen?

In de hele gemeente Bergen Noord-Holland vind je ongeveer 15.353 woonhuizen. Hierbij spreken we van 10.929 (67%) koophuizen en 4.424 (32,5%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 130 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €439.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €659.453. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Egmond aan den Hoef. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Egmond aan den Hoef?

Een woning in Bergen Noord-Holland gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1430 m3 per jaar aan gas en 2820 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (900 m3 aan gas en 1930 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (2200 kuub gas p/jaar en 4000 electriciteit (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Egmond aan den Hoef passen duurzame oplossingen als zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Egmond aan den Hoef?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 29.839 inwoners in 13.836 gezinnen. Het betreft 5.142 eenpersoonshuishoudens, 4.593 huishoudens zonder kinderen en 4.101 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,09 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. In de volgende stap maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Egmond aan den Hoef?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Egmond aan den Hoef bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.bergen-nh.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 1934.

Plaats een reactie