Woning kopen Akersloot

Jouw volgende woning kopen in Akersloot? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Holland. In de buurt vind je voldoende dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Verder ontdek je hier een prachtige natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente staan er 16.231 woningen (75,1% koop, 24,3% huurhuizen). De gemiddelde woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €461.120. Op dit huizenplatform tonen wij het huidige woningaanbod in Akersloot, adresgegevens van makelaardijen, taxateurs en experts in financiële diensten. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. starterswoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €343.000, de basis verkoopprijs is €461.120.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals sportclubs, scholen, kinderopvang, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteCastricum
PlaatsAkersloot
Postcode1921
Netnummer0251 (+31251)
Inwoners (gemeente)35.986
Aantal huishoudens15.778
Aantal huishoudens met kinderen5.467
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen16.231
Aantal koopwoningen12.548
Aantal huurwoningen3.683
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€343.000
Gemiddelde verkoopprijs€461.120
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2760 kWh

Woningaanbod Akersloot juli 2024

In ons overzicht bekijk je optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Selecteer op vraagprijs, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, liggingen additionele aspecten als energielabel of aanwezigheid van een bad. Bel of mail de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Egmond aan Zee, Egmond aan den Hoef, Limmen, Groet & Schoorl.

woning-te-koop-akersloot

Appartementen te koop Akersloot

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, kennen goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: het is allemaal wat kleiner, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 & 100 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 740 m3 gas en doorgaans 1740 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Akersloot

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: vaak een klein tuintje en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 & 105 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1240 kuub gas en gem. 2700 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Akersloot is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 en 111 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2870 kWh stroom + 1420 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Akersloot

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 126 m2 – 144 m2.
 • Verwachting: er wordt 3210 kWh elektriciteit + 1580 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is ontzettend veel woonruimte en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 en 190 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3880 stroom (kWh) & 1920 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Akersloot

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via platforms zoals Funda, Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Akersloot Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering af te handelen. D.m.v. de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Akersloot

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een passend koophuis. Hij of zij kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder tref je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Akersloot en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een goede hypotheekadviseur in Akersloot helpt je bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.700 en €2.650. In het schema hier tref je adressen van financieel adviseurs in Akersloot.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Akersloot. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Akersloot

De afgelopen periode (juli 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Akersloot en in de buurt. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Koopwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Akersloot kopen?

In deze gemeente Castricum zijn er ruim 16.231 woonobjecten. Je vindt hier circa 12.548 (75,1%) koopwoningen en 3.683 (24,3%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 121 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €343.000 en de gem. marktprijs is €461.120. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Akersloot. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Akersloot?

Een woonhuis in Castricum kent een gem. verbruik van 1300 kuub gas p/jaar en 2760 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (740 m3 gas en 1740 kWh stroom. Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1920 kuub gas p/jaar en 3880 elektra (kWh)). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Akersloot passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Akersloot?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 35.986 personen in 15.778 huishoudens. Hier wonen 5.199 eenpersoonshuishoudens, 5.112 gezinnen zonder kinderen en 5.467 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,25 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Ook moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Akersloot?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Akersloot realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.castricum.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 1920, 1921.

Plaats een reactie