Woning kopen Limmen

Snel een woning kopen in Limmen? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Holland. Op korte afstand zijn er diverse dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Ook is er vlakbij een bijzondere natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. In totaal zijn er in deze gemeente 16.231 huizen (75,1% koophuis, 24,3% huurhuis). De gemiddelde prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €461.120. Op dit huizenplatform ontdek je het recente woningaanbod in Limmen, adressen van makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

  • Het is een heerlijke plek in Noord-Holland.
  • Je vind hier zowel kleine appartementen en grotere huizen.
  • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €343.000, de gemiddelde verkoopprijs is €461.120.
  • In de regio zijn veel voorzieningen zoals openbaar vervoer, scholen, winkels, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteCastricum
PlaatsLimmen
Postcode1906
Netnummer072 (+3172)
Inwoners (gemeente)35.986
Aantal huishoudens15.778
Aantal huishoudens met kinderen5.467
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen16.231
Aantal koopwoningen12.548
Aantal huurwoningen3.683
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€343.000
Gemiddelde verkoopprijs€461.120
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2760 kWh

Woningaanbod Limmen mei 2024

In deze lijst bekijk je alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Zoek op woonoppervlakte, ligging, vraagprijs, perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaaren andere eigenschappen zoals isolatie of en de aanwezigheid van een tuin. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Akersloot, Egmond aan Zee, Groet, Schoorl & Bergen aan Zee.

woning-te-koop-limmen

Aanbod appartement kopen in Limmen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, je vind ze veel in het centrum, bijna altijd gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, vaak is er een gedeelde tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

  • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
  • Een fijne ligging en geen tuinonderhoud.
  • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 92 m2.
  • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 740 m3 gas + 1740 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Limmen

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en vooral buiten minimale privacy.

  • Een typische starterswoning.
  • Voordelig en comfortabel.
  • Vloeroppervlakte tussen de 85 m2 en 111 m2.
  • Het energieverbruik is circa 1240 kuub gas en tevens 2700 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Limmen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

  • Meestal een extra stukje zijgrond.
  • Maar aan een kant te maken met buren.
  • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 – 125 m2.
  • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2870 kWh elektriciteit & 1420 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Limmen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

  • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
  • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
  • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 127 m2 en 142 m2.
  • Er wordt gemiddeld 3210 kWh elektriciteit + 1580 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

  • Vrijheid van ontwerp en indeling.
  • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
  • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 147 m2 – 196 m2.
  • Verwachting: er wordt 3880 elektriciteit (kWh) + 1920 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Limmen

  1. Welk bedrag kan ik lenen?

    Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

  2. Plan een woning bezichtiging in

    Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius kan je razendsnel woningen te koop in Limmen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

  3. Start met het biedingsproces

    Wat jij wil bieden zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

  4. Stel het voorlopige koopcontract op

    Heb jij de bieding gewonnen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

  5. Financiering definitief regelen en overdracht

    Nu is het tijd om de financiering definitief te regelen. Gebaseerd op koopsom, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Limmen

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze professional weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Dit taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel bieden wij gegevens van taxateurs en makelaars in Limmen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Limmen geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Deze expert kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.500 & €3.150. In onderstaande lijst verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Limmen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Limmen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Limmen

In mei 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Limmen en omliggende plekken. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Hoe duur is een woning in Limmen kopen?

In en rondom de gemeente Castricum zijn er 16.231 woonobjecten. Hierbij spreken we van 12.548 (75,1%) koophuizen en 3.683 (24,3%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 121 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €343.000 en de gem. verkoopprijs is €461.120. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Limmen. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Limmen?

Een huishouden in Castricum gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1300 kuub gas en 2760 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (740 kuub gas en 1740 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1920 m3 aan gas en 3880 stroom (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Limmen passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Limmen?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente zijn 35.986 personen in 15.778 huishoudens. Wat meer specifiek: 5.199 eenpersoonshuishoudens, 5.112 gezinnen zonder kinderen en 5.467 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,25 mensen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Ook style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. Nu gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan resteert alleen nog de koopakte en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Limmen?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Limmen plaatsen. Informeer bij de gemeente (www.castricum.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 1906.

Plaats een reactie