Woning kopen Egmond-Binnen

Plannen om een woning te kopen in Egmond-Binnen? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Holland. In de nabije omgeving heb je toegang tot veel voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder kan je hier genieten van een groot natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente herbergt in totaal 15.353 woningen (67% koophuis, 32,5% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €659.453. Op deze pagina blader je door het recente woningaanbod in Egmond-Binnen, adressen van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekmakelaars. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Holland.
 • Je vind hier onder andere kleine appartementen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €439.000, de doorsnee verkoopprijs is €659.453.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals winkels, openbaar vervoer, scholen, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
PlaatsEgmond-Binnen
Postcode1935
Netnummer072 (+3172)
Inwoners (gemeente)29.839
Aantal huishoudens13.836
Aantal huishoudens met kinderen4.101
Gemiddelde huishoudensgrootte2,09
Aantal woningen15.353
Aantal koopwoningen10.929
Aantal huurwoningen4.424
Gemiddelde woonoppervlakte130 m2
Gemiddelde WOZ€439.000
Gemiddelde verkoopprijs€659.453
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik2820 kWh

Woningaanbod Egmond-Binnen mei 2024

In deze lijst maak je kennis met optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Kies op basis van woonoppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaaren extra details als energieneutraal en mogelijkheden voor parkeren. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Wijk aan Zee, Velsen-Noord, Egmond aan den Hoef, Egmond aan Zee en Akersloot.

woning-te-koop-egmond-binnen

Studio of appartement kopen in Egmond-Binnen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de basis gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en het onderhoud is zeer beperkt. Vergeet niet: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een prettige ligging en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 66 m2 & 93 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 900 m3 gas + 1930 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Egmond-Binnen

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: een zeer beperkt vloeroppervlak en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 en 113 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1190 kuub gas en +/- 2520 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Egmond-Binnen is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 & 121 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2700 kWh stroom & 1370 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Egmond-Binnen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 121 m2 – 150 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3140 kWh elektriciteit en 1630 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 & 190 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4000 elektriciteit (kWh) + 2200 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Egmond-Binnen

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Egmond-Binnen Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis definitief te regelen. Op basis van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Egmond-Binnen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Hij of zij onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een object berekend op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Dit taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand vind je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Egmond-Binnen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Egmond-Binnen geeft je natuurlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 & €2.900. In het schema hier bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Egmond-Binnen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Egmond-Binnen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Egmond-Binnen

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave tonen wij de recent verkochte woningen in Egmond-Binnen en omgeving. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Bedrijfspand.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost gemiddeld een woning in Egmond-Binnen kopen?

In de buurt van de gemeente Bergen Noord-Holland zijn er 15.353 woningen. Hierbij spreken we van 10.929 (67%) koopwoningen en 4.424 (32,5%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 130 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €439.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €659.453. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit zorgt ervoor dat de keuzes zeer beperkt zijn en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Egmond-Binnen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Egmond-Binnen?

Een woonhuis in Bergen Noord-Holland heeft een verbruik van gemiddeld 1430 kuub gas en 2820 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (900 m3 aan gas en 1930 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is is topverbruiker qua energie (2200 kuub aardgas en 4000 kWh elektra). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Egmond-Binnen passen duurzame oplossingen als dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Egmond-Binnen?

Deze gemeente kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente zijn 29.839 personen in 13.836 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 5.142 eenpersoonshuishoudens, 4.593 gezinnen zonder kinderen en 4.101 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,09 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. In de volgende stap moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog de koopakte en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Egmond-Binnen?

In deze regio zijn er een aantal bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Egmond-Binnen bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.bergen-nh.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 1935.

Plaats een reactie