Woning kopen Haren

Snel een woning kopen in Haren? Het is een heerlijke plek in de provincie Groningen. Op korte afstand heb je toegang tot meerdere voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Ook vind je in de directe omgeving een prachtige natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. Er zijn in deze gemeente in totaal 40.746 huizen (63,1% koopwoning, 36,7% huur). De prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €353.733. Op deze informatieve website tonen wij het woningaanbod in Haren, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Groningen.
 • Het aanbod is heel divers met rijtjeshuizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €254.000, de gemiddelde woningprijs is €353.733.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals openbaar vervoer, kinderopvang, sportclubs, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteOss
PlaatsHaren
Postcode5386
Netnummer050 (+3150)
Inwoners (gemeente)91.915
Aantal huishoudens40.557
Aantal huishoudens met kinderen14.484
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen40.746
Aantal koopwoningen31.674
Aantal huurwoningen9.072
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€254.000
Gemiddelde verkoopprijs€353.733
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Haren juni 2024

Hieronder ontdek je het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Zoom verder in op ligging, vraagprijs, bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals zuinigheid & de aanwezigheid van een kelder. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Geffen, Nistelrode, Heesch, Vinkel & Reek.

woning-te-koop-haren

Een appartement kopen in Haren

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en je hebt weinig onderhoud. Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en lagere woonlasten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 104 m2.
 • Het energiegebruik is circa 740 m3 gas + 1940 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Haren

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: geen garage en vooral buiten minimale privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 en 113 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1130 kuub gas + 2970 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Haren is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 96 m2 – 119 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3120 kWh stroom + 1300 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Haren

Een twee onder een kap betekent 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 128 m2 en 146 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3450 kWh stroom & 1420 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 – 201 m2.
 • Verwachting: er wordt 4430 stroom (kWh) en 1950 gas (m3) afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Haren

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Haren Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding komt tot stand door de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering af te handelen. Op basis van koopsom, kosten koper (k.k.), in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en woningtaxateurs in Haren

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Hij of zij weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Goed om te weten: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel bekijk je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Haren en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een professionele hypotheekadviseur in Haren helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 – €2.950. In de opsomming hierna check je contactgegevens van financieel adviseurs in Haren.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Haren. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Haren

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Haren en in de buurt. Goed om te weten: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer info over Hypotheek oversluiten.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost gemiddeld een woning in Haren kopen?

In en rondom de gemeente Oss bestaan er circa 40.746 huizen. De verdeling is als volgt: 31.674 (63,1%) koophuizen en 9.072 (36,7%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 135 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €254.000 en de gem. marktprijs is €353.733. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit heeft als gevolg dat de keuzes zeer beperkt zijn en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Haren. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Haren?

Een woonobject in Oss verbruikt gemiddeld 1270 kuub aardgas en 3110 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (740 m3 per jaar aan gas en 1940 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1950 kuub gas en 4430 electriciteit (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Haren passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Haren?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 91.915 mensen in 40.557 huishoudens. Dit zijn 13.630 eenpersoonshuishoudens, 12.443 families zonder kinderen en 14.484 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,25 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Haren?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Haren laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.oss.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 5368, 5386, 9750.

Plaats een reactie