Woning kopen Bernheze

Jouw volgende woning kopen in Bernheze? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Brabant. In de regio bestaan er verschillende voorzieningen als winkels, OV en scholen. Ook geniet je hier ook van een bijzondere natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. Er zijn in deze gemeente in totaal 12.798 huizen (71,6% koopwoning, 28,4% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €425.441. Op dit huizenplatform ontdek je het beschikbare woningaanbod in Bernheze, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Brabant.
 • Er is een mix van rijwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €321.000, de gemiddelde transactieprijs is €425.441.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals natuurgebieden, sportclubs, scholen, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5384
Netnummer0413 (+31413)
Inwoners (gemeente)31.240
Aantal huishoudens12.646
Aantal huishoudens met kinderen4.995
Gemiddelde huishoudensgrootte2,43
Aantal woningen12.798
Aantal koopwoningen11.287
Aantal huurwoningen1.511
Gemiddelde woonoppervlakte160 m2
Gemiddelde WOZ€321.000
Gemiddelde verkoopprijs€425.441
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik3490 kWh

Woningaanbod Bernheze mei 2024

Onderstaand maak je kennis met het actuele woningaanbod van mei 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op vraagprijs, bouwjaar, aantal kamers, woningtype, woonoppervlakte, liggingen andere woningeigenschappen als zuinigheid & de aanwezigheid van een kelder. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Maashorst, Gemert-Bakel, Oss, Maasdriel & Zaltbommel.

woning-te-koop-bernheze

Een appartement kopen in Bernheze

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, zijn uitstekend bereikbaar, meestal gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en je hebt weinig onderhoud. Maar let op: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 96 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 790 m3 gas en +/- 2080 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Bernheze

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 – 109 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1060 kuub gas en +/- 2980 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Bernheze is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je hebt maar buren aan 1 kant, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 & 123 m2.
 • Schatting: er wordt 3130 kWh elektra & 1180 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Bernheze

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 132 m2 en 147 m2.
 • Verwachting: er wordt 3530 kWh elektra + 1440 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 147 m2 – 197 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4440 elektra (kWh) & 1920 gas (m3)afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Bernheze

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Bernheze Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod zal afhangen van de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Check altijd of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering van het huis in orde te maken. Aan de hand van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Bernheze

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze makelaar weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Advies: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand tref je gegevens van taxatie experts en makelaars in Bernheze en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Bernheze helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een passende hypotheek. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.700 en €2.750. In onderstaande lijst check je gegevens van financieel adviseurs in Bernheze.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bernheze. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Bernheze

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave tonen wij de recent verkochte woningen in Bernheze en net daarbuiten. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Antikraak wonen.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is een woning in Bernheze kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Bernheze vinden we circa 12.798 woonobjecten. Hierbij spreken we van 11.287 (71,6%) koophuizen en 1.511 (28,4%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 160 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €321.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €425.441. De woningmarkt is vrij oververhit. Hierdoor kunnen we stellen dan er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bernheze. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Bernheze?

Een woonobject in Bernheze gebruikt gemiddeld 1400 kuub gas p/jaar en 3490 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (790 kuub aardgas en 2080 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (1920 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4440 kWh electriciteit). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Bernheze passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Bernheze?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 31.240 personen die we kunnen onderverdelen in 12.646 huishoudens. Hier wonen 3.396 eenpersoonshuishoudens, 4.255 huishoudens zonder kinderen en 4.995 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,43 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of social media. Daarbij maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Bernheze?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Bernheze laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.bernheze.org/) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 5471, 5472.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie