Woning kopen Heesch

Jouw aanstaande woning kopen in Heesch? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Brabant. In de regio bestaan er meerdere dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. In aanvulling daarop ontdek je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 12.798 huizen (71,6% koopwoning, 28,4% huurwoning). De koopsom van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €425.441. Op dit huizenportaal tonen wij het beschikbare woningaanbod in Heesch, contactgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit kleine appartementen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €321.000, de gemiddelde prijs van een woning is €425.441.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals sportclubs, kinderopvang, natuurgebieden, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteBernheze
PlaatsHeesch
Postcode5384
Netnummer0412 (+31412)
Inwoners (gemeente)31.240
Aantal huishoudens12.646
Aantal huishoudens met kinderen4.995
Gemiddelde huishoudensgrootte2,43
Aantal woningen12.798
Aantal koopwoningen11.287
Aantal huurwoningen1.511
Gemiddelde woonoppervlakte160 m2
Gemiddelde WOZ€321.000
Gemiddelde verkoopprijs€425.441
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik3490 kWh

Woningaanbod Heesch juli 2024

Onderstaand tref je optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van aantal kamers, woonoppervlakte, woningtype, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakteen relevante factoren als isolatie en de aanwezigheid van een kelder. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook het woningaanbod Haren, Geffen, Vinkel, Reek of Schaijk.

woning-te-koop-heesch

Studio of appartement kopen in Heesch

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, gebouwd op centraal gelegen locaties, vaak gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 101 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 790 m3 gas en daarbij 2080 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Heesch

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: vaak een klein tuintje en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 87 m2 en 113 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1060 kuub gas & 2980 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Heesch is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt meer privacy, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 95 m2 & 118 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3130 kWh elektra en 1180 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Heesch

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 132 m2 – 154 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3530 kWh stroom + 1440 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 141 m2 en 191 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4440 elektra (kWh) + 1920 gas (m3) afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Heesch

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Zodra je inzicht hebt in wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Heesch Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van de woning in orde te maken. D.m.v. de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaars in Heesch

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze makelaar weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt je bij het verkoopproces. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een huis inschat door te kijken naar diverse aspecten. Dit taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder bekijk je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Heesch en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Heesch geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.650 en €3.300. In de tabel hieronder check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Heesch.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heesch. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Heesch

Recent (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Heesch en in de buurt. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees op deze website ook alles over BKR en leningen.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost nu een woning in Heesch kopen?

In de gemeente Bernheze zijn er ruim 12.798 woonhuizen. Hierbij spreken we van 11.287 (71,6%) koophuizen en 1.511 (28,4%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 160 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €321.000 en de gem. marktprijs is €425.441. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat wil zeggen dat de keuzes zeer beperkt zijn en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Heesch. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Heesch?

Een woning in Bernheze heeft een verbruik van gemiddeld 1400 m3 aan gas en 3490 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (790 kuub gas p/jaar en 2080 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt vaak het meeste energie (1920 m3 gas en 4440 stroom (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Heesch passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Heesch?

Deze omgeving is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente verblijven 31.240 personen die we kunnen onderverdelen in 12.646 verschillende gezinnen. Dit zijn 3.396 eenpersoonshuishoudens, 4.255 families zonder kinderen en 4.995 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,43 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. In de volgende stap zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan teken je het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Heesch?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Heesch laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.bernheze.org/) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 5384.

Plaats een reactie