Woning kopen Vorstenbosch

Alles weten over woning kopen in Vorstenbosch? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Brabant. In de nabije buurt vind je uiteenlopende dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Verder vind je in de directe omgeving een heerlijk natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 12.798 woningen (71,6% koopwoning, 28,4% huur). De gemiddelde prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €425.441. Op deze informatieve website blader je door het beschikbare woningaanbod in Vorstenbosch, contactgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Brabant.
 • Je vind hier zowel tussenwoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €321.000, de gemiddelde verkoopprijs is €425.441.
 • In de regio vind je volop opties zoals restaurants, winkels, kinderopvang, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteBernheze
PlaatsVorstenbosch
Postcode5476
Netnummer0413 (+31413)
Inwoners (gemeente)31.240
Aantal huishoudens12.646
Aantal huishoudens met kinderen4.995
Gemiddelde huishoudensgrootte2,43
Aantal woningen12.798
Aantal koopwoningen11.287
Aantal huurwoningen1.511
Gemiddelde woonoppervlakte160 m2
Gemiddelde WOZ€321.000
Gemiddelde verkoopprijs€425.441
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik3490 kWh

Woningaanbod Vorstenbosch april 2024

Bijgaand ontdek je alle huizen die te koop staan in april 2024. Maak een selectie aan de hand van aantal kamers, perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakte, woningtype, vraagprijsen meer onderwerpen zoals woninglabel & parkeermogelijkheden. Bel of mail de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen te koop in Schijndel, Sint-Oedenrode, Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Erp.

woning-te-koop-vorstenbosch

Aanbod appartement kopen in Vorstenbosch

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de basis gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Centraal gelegen en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 66 m2 & 94 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 790 m3 gas en 2080 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Vorstenbosch

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: vaak een klein tuintje en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 79 m2 en 107 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1060 kuub gas en gem. 2980 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Vorstenbosch is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 93 m2 – 129 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3130 kWh stroom en 1180 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Vorstenbosch

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 122 m2 & 155 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3530 kWh stroom en 1440 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Er is een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 155 m2 en 203 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4440 elektriciteit (kWh) & 1920 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Vorstenbosch

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Vorstenbosch Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte kan dan opgesteld worden. Kijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering in orde te maken. Aan de hand van woningwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaars in Vorstenbosch

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze deskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Het taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder bieden wij adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Vorstenbosch en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Vorstenbosch geeft financieel advies en helpt bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.550 & €2.750. In de volgende weergave verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Vorstenbosch.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vorstenbosch. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Vorstenbosch

Deze maand (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Vorstenbosch en omliggende plekken. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer info over Woningtypes.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost nu een woning in Vorstenbosch kopen?

In de hele gemeente Bernheze vind je ongeveer 12.798 woningen. Het gaat om 11.287 (71,6%) koophuizen en 1.511 (28,4%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 160 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €321.000 en de gem. verkoopprijs is €425.441. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit heeft als gevolg dat het aanbod klein is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Vorstenbosch. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Vorstenbosch?

Een woonobject in Bernheze kent een gem. verbruik van 1400 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3490 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (790 kuub gas en 2080 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt vaak het meeste energie (1920 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4440 elektra (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Vorstenbosch passen duurzame producten zoals zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Vorstenbosch?

Dit gebied heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 31.240 personen in 12.646 verschillende huishoudens. Het betreft 3.396 eenpersoonshuishoudens, 4.255 huishoudens zonder kinderen en 4.995 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,43 mensen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Vervolgens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Vorstenbosch?

In deze streek vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Vorstenbosch bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.bernheze.org/) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 5476.

Plaats een reactie