Woning kopen Schijndel

Snel een woning kopen in Schijndel? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Brabant. In de nabije buurt heb je toegang tot verschillende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Verder ontdek je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 34.895 woningen (69,7% koophuis, 30,3% huurwoning). De gemiddelde prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €391.072. Op deze pagina bieden wij het woningaanbod in Schijndel, adresgegevens van makelaardijen, taxateurs en experts in financiële diensten. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

  • Het is een mooie plaats in Noord-Brabant.
  • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijtjeshuizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
  • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €289.000, de gemiddelde woningprijs is €391.072.
  • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals scholen, sportclubs, openbaar vervoer, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteMeierijstad
PlaatsSchijndel
Postcode5481
Netnummer073 (+3173)
Inwoners (gemeente)81.194
Aantal huishoudens34.619
Aantal huishoudens met kinderen12.683
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen34.895
Aantal koopwoningen28.812
Aantal huurwoningen6.083
Gemiddelde woonoppervlakte150 m2
Gemiddelde WOZ€289.000
Gemiddelde verkoopprijs€391.072
Gemiddeld gasverbruik1330 m3
Gemiddeld stroomverbruik3260 kWh

Woningaanbod Schijndel juni 2024

In onderstaande weergave bekijk je optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Zoom verder in op woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, aantal kamersen additionele aspecten als CV-ketel of parkeermogelijkheden. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Sint-Oedenrode, Knegsel, Vorstenbosch, Heeswijk-Dinther & Loosbroek.

woning-te-koop-schijndel

Eigen appartement kopen in Schijndel

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Negatieve aspecten zijn: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

  • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
  • Goede ligging en zeer betaalbaar.
  • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 & 90 m2.
  • Het energieverbruik ligt rond de 800 m3 gas en +/- 2190 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Schijndel

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte rondom de woning en je hebt snel last van geluidsoverlast.

  • Een van de meest gekozen woningtypes.
  • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
  • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 en 114 m2.
  • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1100 kuub gas en +/- 2880 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Schijndel is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

  • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
  • Lekker veel zonlicht in huis.
  • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 – 115 m2.
  • Schatting: er wordt 3080 kWh elektra + 1280 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Schijndel

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je op moet letten qua geluidsoverlast.

  • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
  • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
  • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 126 m2 en 149 m2.
  • Per 12 maanden wordt er gem. 3700 kWh elektriciteit en 1530 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

  • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
  • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
  • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 & 197 m2.
  • Per 12 maanden wordt er gem. 4510 stroom (kWh) & 2010 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Schijndel

  1. Wat kan ik lenen?

    Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je weet wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

  2. Het plannen van een bezichtiging

    Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Schijndel Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

  3. Start met het biedingsproces

    Je bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Hij of zij zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

  4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

    Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte kan dan opgesteld worden. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

  5. De financiering definitief rondmaken

    Als laatste is het tijd om de financiering in orde te maken. Aan de hand van koopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaardijen in Schijndel

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze makelaar kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een huis inschat op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel bieden wij adressen van taxateurs en makelaars in Schijndel en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Schijndel helpt je bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.650 & €2.850. In het schema hier bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Schijndel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Schijndel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Schijndel

In juni 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Schijndel en omliggende plekken. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Rijtjeshuis.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Schijndel kopen?

In de hele gemeente Meierijstad registreren wij 34.895 woningen. We maken onderscheid tussen 28.812 (69,7%) koophuizen en 6.083 (30,3%) huurhuizen. De gem. vloeroppervlakte is 150 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €289.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €391.072. De woningmarkt is krap. Dit houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Schijndel. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Schijndel?

Een woonhuis in Meierijstad verbruikt gemiddeld 1330 kuub gas p/jaar en 3260 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (800 m3 gas voor verwarming en warm water en 2190 kWh elektra. Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (2010 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4510 kWh elektra). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Schijndel passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Schijndel?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente leven 81.194 personen in 34.619 gezinnen. Hier wonen 10.430 eenpersoonshuishoudens, 11.506 families zonder kinderen en 12.683 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,32 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Nu zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je afspraken vast in het voorlopige koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Schijndel?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Schijndel laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.meierijstad.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 5480, 5481, 5482.

Plaats een reactie