Woning kopen Erp

Jouw volgende woning kopen in Erp? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Brabant. In deze levendige buurt heb je toegang tot veel voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Verder is er vlakbij een heerlijk natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 34.895 huizen (69,7% koopwoning, 30,3% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde verkoopprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €391.072. Op deze website ontdek je het recente woningaanbod in Erp, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Brabant.
 • Je vind hier zowel benedenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €289.000, de gemiddelde prijs van een woning is €391.072.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals openbaar vervoer, sportclubs, natuurgebieden, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteMeierijstad
PlaatsErp
Postcode5469
Netnummer0413 (+31413)
Inwoners (gemeente)81.194
Aantal huishoudens34.619
Aantal huishoudens met kinderen12.683
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen34.895
Aantal koopwoningen28.812
Aantal huurwoningen6.083
Gemiddelde woonoppervlakte150 m2
Gemiddelde WOZ€289.000
Gemiddelde verkoopprijs€391.072
Gemiddeld gasverbruik1330 m3
Gemiddeld stroomverbruik3260 kWh

Woningaanbod Erp juni 2024

Met onze huizenzoeker check je alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als bouwjaar, woningtype, aantal kamers, ligging, vraagprijs, perceeloppervlakteen extra details als energielabel en de aanwezigheid van een kelder. Bel of mail het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Loosbroek, Heeswijk-Dinther, Veghel, Wilbertoord & Sint Hubert.

woning-te-koop-erp

Studio of appartement kopen in Erp

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn centraal gelegen, vaak gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en lagere woonlasten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 101 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 800 m3 gas & 2190 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Erp

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte rondom de woning en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 & 116 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1100 kuub gas en gem. 2880 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Erp is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 98 m2 – 119 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3080 kWh elektriciteit & 1280 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Erp

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 133 m2 en 150 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3700 kWh stroom & 1530 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 & 193 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4510 elektra (kWh) + 2010 gas (m3) afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Erp

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Erp Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Check altijd of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. Gebaseerd op aankoopsom, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en taxateurs in Erp

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Deze makelaar heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder kan je aan de slag met contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Erp en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Erp geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.600 – €2.500. In het schema hier check je gegevens van financieel adviseurs in Erp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Erp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Erp

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Erp en in de buurt. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Zelf huis verkopen.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost een woning in Erp kopen?

In de hele gemeente Meierijstad zijn er ruim 34.895 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 28.812 (69,7%) koophuizen en 6.083 (30,3%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 150 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €289.000 en de gem. verkoopprijs is €391.072. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Erp. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Erp?

Een woning in Meierijstad verbruikt gemiddeld 1330 kuub gas p/jaar en 3260 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (800 kuub gas p/jaar en 2190 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2010 kuub gas p/jaar en 4510 kWh elektra). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Erp passen duurzame oplossingen als warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Erp?

Dit gebied kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente zijn 81.194 mensen die we kunnen onderverdelen in 34.619 gezinnen. Het gaat om 10.430 eenpersoonshuishoudens, 11.506 families zonder kinderen en 12.683 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,32 personen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Daarna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan teken je de koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Erp?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Erp plaatsen. Neem contact op met de gemeente (www.meierijstad.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 5469.

Plaats een reactie