Woning kopen Heeswijk-Dinther

Jouw volgende woning kopen in Heeswijk-Dinther? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Brabant. Op korte afstand bestaan er voldoende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Verder kan je hier genieten van een groot natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 12.798 huizen (71,6% koophuis, 28,4% huur, particulier en woningcorporaties). De huizenprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €425.441. Op dit woningplatform bieden wij het laatste woningaanbod in Heeswijk-Dinther, adressen van kantoren als makelaardijen, taxateurs en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kamers, appartementen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €321.000, de gemiddelde huizenprijs is €425.441.
 • In de regio vind je volop opties zoals kinderopvang, restaurants, scholen, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteBernheze
PlaatsHeeswijk-Dinther
Postcode5473
Netnummer0413 (+31413)
Inwoners (gemeente)31.240
Aantal huishoudens12.646
Aantal huishoudens met kinderen4.995
Gemiddelde huishoudensgrootte2,43
Aantal woningen12.798
Aantal koopwoningen11.287
Aantal huurwoningen1.511
Gemiddelde woonoppervlakte160 m2
Gemiddelde WOZ€321.000
Gemiddelde verkoopprijs€425.441
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik3490 kWh

Woningaanbod Heeswijk-Dinther juni 2024

Met onze woningzoeker krijg je inzicht in optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Zoek specifiek o.b.v. woonoppervlakte, aantal kamers, woningtype, bouwjaar, vraagprijs, liggingen andere eigenschappen zoals energieneutraal of mogelijkheden voor parkeren. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het huizenaanbod in Vorstenbosch, Schijndel, Loosbroek, Erp en Veghel.

woning-te-koop-heeswijk-dinther

Appartement kopen in Heeswijk-Dinther

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, zijn uitstekend bereikbaar, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, de stookkosten zijn laag en je hebt weinig onderhoud. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 90 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 790 m3 gas en daarbij 2080 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Heeswijk-Dinther

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 & 118 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1060 kuub gas en tevens 2980 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Heeswijk-Dinther is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 & 122 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3130 kWh elektriciteit en 1180 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Heeswijk-Dinther

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 120 m2 – 142 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3530 kWh elektra en 1440 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 en 193 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4440 elektriciteit (kWh) en 1920 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Heeswijk-Dinther

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via woningzoeksites als Funda, Pararius, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je woningen te koop in Heeswijk-Dinther Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan ga je de koopakte tekenen. Loop na of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. Door middel van de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in Heeswijk-Dinther

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt met zaken als bezichtigingen. Advies: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de tabel hieronder tref je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Heeswijk-Dinther en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in Heeswijk-Dinther helpt je van A tot Z bij alle zaken omtrent een hypotheek. De bank of adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.200 en €2.500. In de volgende weergave bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Heeswijk-Dinther.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heeswijk-Dinther. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Heeswijk-Dinther

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Heeswijk-Dinther en daarbuiten. Belangrijk detail: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees op deze website ook alles over Garagebox.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost nu een woning in Heeswijk-Dinther kopen?

In en rondom de gemeente Bernheze zijn er 12.798 huizen. Je vindt hier circa 11.287 (71,6%) koopwoningen en 1.511 (28,4%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 160 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €321.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €425.441. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Je moet er rekening mee houden dat dat je niet veel te kiezen hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Heeswijk-Dinther. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Heeswijk-Dinther?

Een woonhuis in Bernheze heeft een verbruik van gemiddeld 1400 m3 per jaar aan gas en 3490 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (790 m3 gas voor verwarming en warm water en 2080 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (1920 m3 aan gas en 4440 elektra (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Heeswijk-Dinther passen duurzame producten zoals warmtepomp, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Heeswijk-Dinther?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 31.240 inwoners die we kunnen onderverdelen in 12.646 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 3.396 eenpersoonshuishoudens, 4.255 huishoudens zonder kinderen en 4.995 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,43 mensen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Heeswijk-Dinther?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Heeswijk-Dinther plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.bernheze.org/) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 5472, 5473.

Plaats een reactie