Woning kopen Sint-Oedenrode

Plannen om een woning te kopen in Sint-Oedenrode? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Brabant. In de buurt zijn er meerdere voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Tevens vind je in de directe omgeving mooie natuurgebieden waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er 34.895 huizen (69,7% koopwoning, 30,3% huur). De prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €391.072. Op dit huizenplatform bekijk je het actuele woningaanbod in Sint-Oedenrode, gegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Je vindt hier een goede mix van kleine appartementen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €289.000, de gemiddelde transactieprijs is €391.072.
 • In de regio vind je volop opties zoals winkels, scholen, kinderopvang, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteMeierijstad
PlaatsSint-Oedenrode
Postcode5491
Netnummer0411 (+31411)
Inwoners (gemeente)81.194
Aantal huishoudens34.619
Aantal huishoudens met kinderen12.683
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen34.895
Aantal koopwoningen28.812
Aantal huurwoningen6.083
Gemiddelde woonoppervlakte150 m2
Gemiddelde WOZ€289.000
Gemiddelde verkoopprijs€391.072
Gemiddeld gasverbruik1330 m3
Gemiddeld stroomverbruik3260 kWh

Woningaanbod Sint-Oedenrode juni 2024

Met onze woningzoeker ontdek je het actuele woningaanbod van juni 2024. Zoom verder in op woonoppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakte, bouwjaaren andere eigenschappen zoals zuinigheid & rolstoelvriendelijk. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Knegsel, Vessem, Schijndel, Vorstenbosch of Heeswijk-Dinther.

woning-te-koop-sint-oedenrode

Eigen appartement kopen in Sint-Oedenrode

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Vergeet niet: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Uitstekend bereikbaar en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 94 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 800 m3 gas en +/- 2190 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Sint-Oedenrode

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte rondom de woning en vooral buiten minimale privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 – 110 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1100 kuub gas en tevens 2880 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Sint-Oedenrode is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 en 130 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3080 kWh stroom + 1280 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Sint-Oedenrode

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 132 m2 en 144 m2.
 • Verwachting: er wordt 3700 kWh elektra en 1530 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en buiten je huis en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 en 201 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4510 stroom (kWh) & 2010 gas (m3)verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Sint-Oedenrode

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Sint-Oedenrode Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning af te handelen. Gebaseerd op koopsom, kosten koper, spaartegoeden en directe verbouwkosten calculeert de specialist wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Sint-Oedenrode

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt je bij het verkoopproces. Tip: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten door te kijken naar diverse aspecten. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder tonen wij namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Sint-Oedenrode en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Sint-Oedenrode geeft je natuurlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.450 & €2.550. In de lijst hierna tref je gegevens van financieel adviseurs in Sint-Oedenrode.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sint-Oedenrode. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Sint-Oedenrode

Recent (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Sint-Oedenrode en net daarbuiten. Noemenswaardig: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Hoekwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost een woning in Sint-Oedenrode kopen?

In en rondom de gemeente Meierijstad vinden we circa 34.895 huizen. Je vindt hier circa 28.812 (69,7%) koopwoningen en 6.083 (30,3%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 150 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €289.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €391.072. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Sint-Oedenrode. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Sint-Oedenrode?

Een woning in Meierijstad verbruikt gemiddeld 1330 kuub aardgas en 3260 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (800 m3 gas voor verwarming en warm water en 2190 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (2010 kuub gas p/jaar en 4510 kWh elektra). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Sint-Oedenrode passen duurzame producten zoals zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Sint-Oedenrode?

Dit buurtschap heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente verblijven 81.194 personen in 34.619 huishoudens. Het gaat om 10.430 eenpersoonshuishoudens, 11.506 huishoudens zonder kinderen en 12.683 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,32 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Vervolgens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Sint-Oedenrode?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Sint-Oedenrode zetten. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.meierijstad.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5490, 5491, 5492.

Plaats een reactie