Woning kopen Loosbroek

Plannen om een woning te kopen in Loosbroek? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Noord-Brabant. In de nabije omgeving zijn er verschillende faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Ook vind je in de directe omgeving een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 12.798 woningen (71,6% koophuis, 28,4% huur). De gemiddelde prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €425.441. Op deze website bekijk je het laatste woningaanbod in Loosbroek, adresgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit benedenwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €321.000, de doorsnee verkoopprijs is €425.441.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals natuurgebieden, restaurants, scholen, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteBernheze
PlaatsLoosbroek
Postcode5472
Netnummer0413 (+31413)
Inwoners (gemeente)31.240
Aantal huishoudens12.646
Aantal huishoudens met kinderen4.995
Gemiddelde huishoudensgrootte2,43
Aantal woningen12.798
Aantal koopwoningen11.287
Aantal huurwoningen1.511
Gemiddelde woonoppervlakte160 m2
Gemiddelde WOZ€321.000
Gemiddelde verkoopprijs€425.441
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik3490 kWh

Woningaanbod Loosbroek juli 2024

In ons overzicht ontdek je alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Zoek specifiek o.b.v. woonoppervlakte, vraagprijs, ligging, aantal kamers, bouwjaar, woningtypeen additionele aspecten als zuinigheid of mogelijkheden voor parkeren. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Heeswijk-Dinther, Vorstenbosch, Erp, Veghel of Wilbertoord.

woning-te-koop-loosbroek

Aanbod appartement kopen in Loosbroek

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn doorgaans gelijkvloers verbruiken niet al te veel energie en zijn vaak onderdeel van een VvE. Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Centraal gelegen en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 104 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 790 m3 gas en tevens 2080 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Loosbroek

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 en 124 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1060 kuub gas en 2980 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Loosbroek is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 96 m2 & 114 m2.
 • Schatting: er wordt 3130 kWh elektra en 1180 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Loosbroek

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 126 m2 & 151 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3530 kWh elektra & 1440 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 & 196 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4440 stroom (kWh) en 1920 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Loosbroek

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens je inzicht hebt in wat je budget is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je woningen te koop in Loosbroek Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze professional loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop definitief te regelen. Aan de hand van het geaccepteerde bod, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaars in Loosbroek

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze makelaar zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van verschillende thema’s. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder bieden wij gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Loosbroek en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Loosbroek helpt je van A tot Z bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.700 – €2.800. In het schema hier vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Loosbroek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Loosbroek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Loosbroek

Recent (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In onderstaande visuele weergave tonen wij de recent verkochte woningen in Loosbroek en omliggende plekken. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Buitenland.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost nu een woning in Loosbroek kopen?

In en rondom de gemeente Bernheze vinden we circa 12.798 huizen. Hierbij spreken we van 11.287 (71,6%) koopwoningen en 1.511 (28,4%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 160 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €321.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €425.441. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Loosbroek. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Loosbroek?

Een woning in Bernheze gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1400 m3 gas en 3490 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (790 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2080 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1920 kuub gas en 4440 elektra (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Loosbroek passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Loosbroek?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 31.240 personen in 12.646 huishoudens. Het gaat om 3.396 eenpersoonshuishoudens, 4.255 families zonder kinderen en 4.995 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,43 mensen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Nu maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu komen de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Loosbroek?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Loosbroek plaatsen. Neem contact op met de gemeente (www.bernheze.org/) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5471, 5472.

Plaats een reactie