Woning kopen Venhorst

Jouw volgende woning kopen in Venhorst? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Brabant. In deze levendige buurt bestaan er uiteenlopende faciliteiten als winkels, OV en scholen. In aanvulling daarop ontdek je hier een groen park en natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 4.397 woningen (74,8% koopwoning, 25,1% huurhuizen). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €366.401. Op dit woningportaal vind je het woningaanbod in Venhorst, contactgegevens van makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Brabant.
 • Er is een mix van kleine appartementen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €300.000, de gemiddelde transactieprijs is €366.401.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals natuurgebieden, scholen, kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteBoekel
PlaatsVenhorst
Postcode5428
Netnummer0492 (+31492)
Inwoners (gemeente)10.785
Aantal huishoudens4.170
Aantal huishoudens met kinderen1.721
Gemiddelde huishoudensgrootte2,52
Aantal woningen4.397
Aantal koopwoningen3.818
Aantal huurwoningen579
Gemiddelde woonoppervlakte151 m2
Gemiddelde WOZ€300.000
Gemiddelde verkoopprijs€366.401
Gemiddeld gasverbruik1460 m3
Gemiddeld stroomverbruik3570 kWh

Woningaanbod Venhorst juni 2024

In onderstaande weergave krijg je inzicht in optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, vraagprijs, perceeloppervlakte, liggingen meer onderwerpen zoals CV-ketel of en de aanwezigheid van een tuin. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Cuijk, Katwijk, De Mortel, Elsendorp en Handel.

woning-te-koop-venhorst

Een appartement kopen in Venhorst

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de regel gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: het is een relatief kleine woning, een tuin ontbreekt vaak en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en minder energiekosten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 97 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 850 m3 gas en daarbij 2210 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Venhorst

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 86 m2 & 107 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1060 kuub gas en 2890 kWh stroom.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Venhorst is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 en 125 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3080 kWh stroom & 1160 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Venhorst

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 132 m2 en 150 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3580 kWh stroom + 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 – 199 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4320 stroom (kWh) + 1840 gas (m3) afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Venhorst

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Huislijn.nl, Pararius, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Venhorst zoeken. Een droomhuis gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod komt tot stand door de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. Door middel van koopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Venhorst

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het aankopen van een woning. Hij of zij zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Venhorst en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Venhorst geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.400 en €2.950. In het schema hier vind je gegevens van financieel adviseurs in Venhorst.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Venhorst. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Venhorst

Afgelopen maand (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Venhorst en omgeving. Goed om te weten: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Abonnementen vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Venhorst kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Boekel bestaan er circa 4.397 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 3.818 (74,8%) koopwoningen en 579 (25,1%) huurhuizen. De gem. vloeroppervlakte is 151 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €300.000 en de gem. verkoopprijs is €366.401. De woningmarkt is krap. Hierdoor kunnen we stellen dan er niet veel aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Venhorst. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Venhorst?

Een woning in Boekel gebruikt gemiddeld 1460 kuub gas p/jaar en 3570 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (850 kuub aardgas en 2210 kWh elektra. Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1840 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4320 kWh elektra). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Venhorst passen duurzame oplossingen als dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Venhorst?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente wonen 10.785 personen in 4.170 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 1.062 eenpersoonshuishoudens, 1.387 gezinnen zonder kinderen en 1.721 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,52 mensen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Hiervoor ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. Een koper gevonden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Venhorst?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Venhorst realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.boekel.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 5428.

Plaats een reactie