Woning kopen Katwijk

Jouw volgende woning kopen in Katwijk? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Brabant. In de buurt zijn er diverse dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarbij geniet je hier ook van een groot natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 11.335 huizen (62,9% koop, 36,8% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €326.136. Op dit huizenportaal check je het beschikbare woningaanbod in Katwijk, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Brabant.
 • Er is een mix van kamers, appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €235.000, de gemiddelde verkoopprijs is €326.136.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals natuurgebieden, sportclubs, scholen, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLand van Cuijk
PlaatsKatwijk
Postcode5433
Netnummer0485 (+31485)
Inwoners (gemeente)25.130
Aantal huishoudens11.024
Aantal huishoudens met kinderen3.836
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.335
Aantal koopwoningen8.942
Aantal huurwoningen2.393
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.136
Gemiddeld gasverbruik1260 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Katwijk april 2024

In onderstaande weergave bekijk je alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Zoek op bouwjaar, vraagprijs, aantal kamers, ligging, woningtype, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als zuinigheid of rolstoelvriendelijk. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Vianen, Sint Agatha, Cuijk, Venhorst en De Mortel.

woning-te-koop-katwijk

Aanbod appartement kopen in Katwijk

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en de VvE doet het onderhoud. Belangrijke nadelen: de woonoppervlakte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en een gunstige aanschafprijs.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 104 m2.
 • Het energiegebruik is circa 720 m3 gas en 1910 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Katwijk

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen garage en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 90 m2 & 116 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1120 kuub gas & 2780 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Katwijk is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 99 m2 – 112 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2890 kWh stroom + 1260 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Katwijk

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 133 m2 – 146 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3260 kWh stroom en 1380 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 en 203 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4260 elektriciteit (kWh) en 1940 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Katwijk

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra het duidelijk is wat je budget is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius, Huispedia, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Katwijk Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Op basis van het biedbedrag, kosten koper, spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaars in Katwijk

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder tref je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Katwijk en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Katwijk geeft financieel advies en helpt bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.750 – €3.250. In de tabel hieronder bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Katwijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Katwijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Katwijk

De afgelopen periode (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Katwijk en in de buurt. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees ook verder over Internet vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost een woning in Katwijk kopen?

In deze gemeente Land van Cuijk registreren wij 11.335 huizen. Hierbij spreken we van 8.942 (62,9%) koophuizen en 2.393 (36,8%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 137 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €235.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €326.136. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan het aanbod klein is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Katwijk. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Katwijk?

Een woning in Land van Cuijk kent een gem. verbruik van 1260 m3 gas en 2980 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (720 m3 gas voor verwarming en warm water en 1910 kWh stroom. Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (1940 m3 gas en 4260 kWh stroom). Veel eigenaren van huizen te koop in Katwijk passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Katwijk?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 25.130 personen in 11.024 verschillende gezinnen. Dit zijn 3.513 eenpersoonshuishoudens, 3.675 families zonder kinderen en 3.836 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,25 mensen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Hiervoor moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. Een koper gevonden? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Katwijk?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Katwijk laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.gemeentelandvancuijk.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 5433.

Plaats een reactie