Woning kopen De Mortel

Snel een woning kopen in De Mortel? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Brabant. In de nabije omgeving heb je meerdere dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Verder is er vlakbij een mooi en rustig natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 12.649 woningen (67,8% koophuis, 32% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €397.333. Op dit huizenplatform tonen wij het laatste woningaanbod in De Mortel, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekadviseurs. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Het aanbod is divers met zowel rijwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €293.000, de gemiddelde verkoopprijs is €397.333.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals kinderopvang, openbaar vervoer, scholen, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
PlaatsDe Mortel
Postcode5425
Netnummer0492 (+31492)
Inwoners (gemeente)30.723
Aantal huishoudens13.056
Aantal huishoudens met kinderen4.851
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen12.649
Aantal koopwoningen10.829
Aantal huurwoningen1.820
Gemiddelde woonoppervlakte165 m2
Gemiddelde WOZ€293.000
Gemiddelde verkoopprijs€397.333
Gemiddeld gasverbruik1390 m3
Gemiddeld stroomverbruik3360 kWh

Woningaanbod De Mortel juni 2024

In deze lijst vind je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Zoek op woonoppervlakte, perceeloppervlakte, ligging, woningtype, aantal kamers, vraagprijsen relevante factoren als verwarming en aanwezigheid van een garage. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Bekijk ook het actuele woningaanbod in Venhorst, Cuijk, Elsendorp, Handel en Gemert.

woning-te-koop-de-mortel

Appartement kopen in De Mortel

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, zijn uitstekend bereikbaar, in de basis gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Minpunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en lagere woonlasten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 92 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 820 m3 gas + 2010 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis De Mortel

De betekenis van een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: beperkte woonruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 & 113 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1080 kuub gas en tevens 2840 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in De Mortel is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 en 128 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3030 kWh stroom & 1250 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning De Mortel

Een twee onder een kap betekent 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 135 m2 en 143 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3520 kWh stroom + 1420 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt maximale privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 146 m2 en 196 m2.
 • Verwachting: er wordt 4490 stroom (kWh) + 1960 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in De Mortel

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in De Mortel Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis te bevestigen. D.m.v. het biedbedrag, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaars in De Mortel

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en kopen van een huis. Deze woningdeskundige onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder tref je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in De Mortel en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in De Mortel geeft advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 – €3.250. In de lijst hierna vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in De Mortel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in De Mortel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in De Mortel

Deze maand (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in De Mortel en in de buurt. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees ook verder over Overdrachtsbelasting.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in De Mortel kopen?

In de hele gemeente Gemert-Bakel vind je ongeveer 12.649 woningen. Er zijn 10.829 (67,8%) koopwoningen en 1.820 (32%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 165 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €293.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €397.333. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Je moet er rekening mee houden dat dat je niet veel te kiezen hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in De Mortel. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in De Mortel?

Een woonhuis in Gemert-Bakel gebruikt gemiddeld 1390 kuub aardgas en 3360 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (820 m3 gas en 2010 elektra (kWh). Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (1960 kuub gas p/jaar en 4490 kWh electriciteit). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in De Mortel passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in De Mortel?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In deze gemeente leven 30.723 mensen in 13.056 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 3.885 eenpersoonshuishoudens, 4.320 gezinnen zonder kinderen en 4.851 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,34 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hiervoor maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je alles vast in de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in De Mortel?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in De Mortel zetten. Informeer bij de gemeente (www.gemert-bakel.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 5425.

Plaats een reactie