Woning kopen Boekel

Jouw ideale woning kopen in Boekel? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Noord-Brabant. In de nabije buurt bestaan er verschillende dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. In aanvulling daarop vind je in de directe omgeving een groen park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente staan er 4.397 huizen (74,8% koop, 25,1% huurhuis). De gemiddelde woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €366.401. Op dit huizenplatform tonen wij het recente woningaanbod in Boekel, adressen van kantoren als makelaardijen, taxateurs en financieel adviseurs. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Brabant.
 • Je vind hier onder andere kamers, appartementen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €300.000, de gemiddelde woningprijs is €366.401.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals sportclubs, winkels, restaurants, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteBoekel
Postcode5427
Netnummer0492 (+31492)
Inwoners (gemeente)10.785
Aantal huishoudens4.170
Aantal huishoudens met kinderen1.721
Gemiddelde huishoudensgrootte2,52
Aantal woningen4.397
Aantal koopwoningen3.818
Aantal huurwoningen579
Gemiddelde woonoppervlakte151 m2
Gemiddelde WOZ€300.000
Gemiddelde verkoopprijs€366.401
Gemiddeld gasverbruik1460 m3
Gemiddeld stroomverbruik3570 kWh

Woningaanbod Boekel juni 2024

In ons overzicht blader je door alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Zoom verder in op woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakte, ligging, woningtype, bouwjaaren relevante factoren als verwarming of aanwezigheid van een bad. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Land van Cuijk, Meierijstad, Gemert-Bakel, Maashorst of Bernheze.

woning-te-koop-boekel

Eigen appartement kopen in Boekel

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, gebouwd op centraal gelegen locaties, meestal gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en het onderhoud is zeer beperkt. Minpunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle faciliteiten om de hoek en minder energiekosten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 103 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 850 m3 gas en tevens 2210 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Boekel

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Let wel op de volgende punten: een kleine achtertuin en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 116 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1060 kuub gas en doorgaans 2890 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Boekel is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 & 127 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3080 kWh elektra + 1160 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Boekel

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 120 m2 en 149 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3580 kWh elektra + 1450 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 – 203 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4320 elektriciteit (kWh) + 1840 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Boekel

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je weet wat je kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl kan je woningen te koop in Boekel Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering rond te maken. Gebaseerd op aankoopwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en taxateurs in Boekel

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze makelaar heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door te kijken naar diverse aspecten. Dit taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder vind je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Boekel en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Boekel geeft advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.900 en €2.700. In de volgende weergave bekijk je adressen van financieel adviseurs in Boekel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Boekel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Boekel

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Boekel en in de buurt. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Mogelijk ook interessant: Garagebox.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is een woning in Boekel kopen?

In de gemeente Boekel zijn er 4.397 woningen. We maken onderscheid tussen 3.818 (74,8%) koopwoningen en 579 (25,1%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 151 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €300.000 en de gem. verkoopprijs is €366.401. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Boekel. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Boekel?

Een woonobject in Boekel kent een gem. verbruik van 1460 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3570 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (850 kuub aardgas en 2210 kWh elektra. Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (1840 m3 aan gas en 4320 kWh elektra). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Boekel passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, dubbel glas, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Boekel?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 10.785 personen in 4.170 huishoudens. Het betreft 1.062 eenpersoonshuishoudens, 1.387 families zonder kinderen en 1.721 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,52 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. In de volgende stap moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Boekel?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels waar een woonbestemming op zit. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Boekel bouwen of laten bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.boekel.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 5427.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie