Woning kopen Handel

Van plan om een woning te kopen in Handel? Het is een gezellige plaats in de provincie Noord-Brabant. In deze levendige buurt zijn er verschillende faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. In aanvulling daarop is er vlakbij een heerlijk natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er 12.649 huizen (67,8% koop, 32% huurwoning). De gemiddelde woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €397.333. Op deze informatieve website check je het beschikbare woningaanbod in Handel, namen en adressen van makelaarskantoren, taxateurs en experts in financiële diensten. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van benedenwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €293.000, de gemiddelde woningprijs is €397.333.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals natuurgebieden, kinderopvang, restaurants, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
PlaatsHandel
Postcode5423
Netnummer0492 (+31492)
Inwoners (gemeente)30.723
Aantal huishoudens13.056
Aantal huishoudens met kinderen4.851
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen12.649
Aantal koopwoningen10.829
Aantal huurwoningen1.820
Gemiddelde woonoppervlakte165 m2
Gemiddelde WOZ€293.000
Gemiddelde verkoopprijs€397.333
Gemiddeld gasverbruik1390 m3
Gemiddeld stroomverbruik3360 kWh

Woningaanbod Handel juni 2024

Hieronder bieden we het actuele woningaanbod van juni 2024. Kies op basis van ligging, perceeloppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, woningtype, woonoppervlakteen relevante factoren als energielabel of de aanwezigheid van een kelder. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Elsendorp, De Mortel, Gemert, Zeeland of Odiliapeel.

woning-te-koop-handel

Appartement kopen in Handel

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn centraal gelegen, bijna altijd gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Vergeet niet: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 104 m2.
 • Het energiegebruik is circa 820 m3 gas en gem. 2010 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Handel

Een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 & 107 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1080 kuub gas + 2840 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Handel is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 & 119 m2.
 • Schatting: er wordt 3030 kWh elektriciteit & 1250 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Handel

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 134 m2 – 152 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3520 kWh elektra & 1420 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en om de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 153 m2 & 190 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4490 elektra (kWh) & 1960 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Handel

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra het duidelijk is wat je kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Handel Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis af te ronden. A.d.h.v. aankoopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en woningtaxateurs in Handel

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en kopen van een huis. Deze expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt je bij het verkoopproces. Goed om te weten: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder tref je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Handel en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Handel geeft financieel advies en helpt bij alle zaken omtrent een hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.250 en €3.200. In onderstaande lijst bieden we adressen van financieel adviseurs in Handel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Handel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Handel

Recent (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Handel en daarbuiten. Belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Hypotheekakte.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Handel kopen?

In de buurt van de gemeente Gemert-Bakel vind je ongeveer 12.649 woonhuizen. Het gaat daarbij om 10.829 (67,8%) koopwoningen en 1.820 (32%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 165 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €293.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €397.333. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Handel. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Handel?

Een huishouden in Gemert-Bakel verbruikt qua energie gem. zo’n 1390 m3 per jaar aan gas en 3360 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (820 m3 gas voor verwarming en warm water en 2010 stroom (kWh). Een vrijstaand huis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1960 m3 per jaar aan gas en 4490 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Handel passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Handel?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 30.723 personen in 13.056 gezinnen. Het betreft 3.885 eenpersoonshuishoudens, 4.320 gezinnen zonder kinderen en 4.851 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,34 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Maak gebruik van Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. In de volgende stap zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Handel?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Handel laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.gemert-bakel.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 5423.

Plaats een reactie