Woning kopen Elsendorp

Een woning kopen in Elsendorp? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Noord-Brabant. In de nabije omgeving bestaan er diverse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Verder geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente herbergt in totaal 12.649 woningen (67,8% koophuis, 32% huurhuizen). De huizenprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €397.333. Op dit woningplatform vind je het recente woningaanbod in Elsendorp, gegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Brabant.
 • Het aanbod is divers met zowel tussenwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €293.000, de gemiddelde verkoopprijs is €397.333.
 • In de regio vind je volop opties zoals kinderopvang, winkels, openbaar vervoer, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
PlaatsElsendorp
Postcode5424
Netnummer0492 (+31492)
Inwoners (gemeente)30.723
Aantal huishoudens13.056
Aantal huishoudens met kinderen4.851
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen12.649
Aantal koopwoningen10.829
Aantal huurwoningen1.820
Gemiddelde woonoppervlakte165 m2
Gemiddelde WOZ€293.000
Gemiddelde verkoopprijs€397.333
Gemiddeld gasverbruik1390 m3
Gemiddeld stroomverbruik3360 kWh

Woningaanbod Elsendorp april 2024

Hieronder blader je door het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Filter eenvoudig op bouwjaar, vraagprijs, ligging, perceeloppervlakte, aantal kamers, woningtypeen additionele aspecten als duurzaamheid & en de aanwezigheid van een tuin. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in De Mortel, Venhorst, Handel, Gemert & Zeeland.

woning-te-koop-elsendorp

Studio of appartement kopen in Elsendorp

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de basis gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Maar let op: de ruimte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 99 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 820 m3 gas & 2010 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Elsendorp

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: beperkte woonruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 74 m2 – 109 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1080 kuub gas en daarbij 2840 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Elsendorp is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 en 125 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3030 kWh elektriciteit en 1250 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Elsendorp

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 133 m2 – 152 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3520 kWh elektriciteit + 1420 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 147 m2 en 194 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4490 stroom (kWh) & 1960 gas (m3) afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Elsendorp

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te weten. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Vbo.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Elsendorp Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering rond te maken. A.d.h.v. woningwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Vervolgens ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Elsendorp

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Elsendorp en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een goede hypotheekadviseur in Elsendorp geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. De adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.600 & €2.900. In de opsomming hierna vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Elsendorp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Elsendorp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Elsendorp

Afgelopen maand (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Elsendorp en in de buurt. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Makelaarskosten.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is een woning in Elsendorp kopen?

In de gemeente Gemert-Bakel zijn er ruim 12.649 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 10.829 (67,8%) koopwoningen en 1.820 (32%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 165 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €293.000 en de gem. marktprijs is €397.333. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Elsendorp. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Elsendorp?

Een huis in Gemert-Bakel verbruikt qua energie gem. zo’n 1390 kuub gas p/jaar en 3360 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (820 kuub gas p/jaar en 2010 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1960 m3 aan gas en 4490 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Elsendorp passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Elsendorp?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 30.723 mensen in 13.056 verschillende huishoudens. Hier wonen 3.885 eenpersoonshuishoudens, 4.320 gezinnen zonder kinderen en 4.851 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,34 personen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Daarna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Elsendorp?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Elsendorp bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.gemert-bakel.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 5424.

Plaats een reactie