Woning kopen Cuijk

Wil je een woning kopen in Cuijk? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Brabant. Op korte afstand zijn er verschillende faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Verder ontdek je hier een mooi en rustig natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente biedt 11.335 woningen (62,9% koophuis, 36,8% huur, vrije sector en sociaal). De huizenprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €326.136. Op deze website vind je het laatste woningaanbod in Cuijk, contactgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Brabant.
 • Het aanbod is heel divers met kleine appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €235.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €326.136.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals natuurgebieden, kinderopvang, winkels, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLand van Cuijk
PlaatsCuijk
Postcode5431
Netnummer0485 (+31485)
Inwoners (gemeente)25.130
Aantal huishoudens11.024
Aantal huishoudens met kinderen3.836
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.335
Aantal koopwoningen8.942
Aantal huurwoningen2.393
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.136
Gemiddeld gasverbruik1260 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Cuijk april 2024

In ons overzicht krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in april 2024. Selecteer op woningtype, vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaar, ligging, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals CV-ketel en mogelijkheden voor parkeren. Bel of mail de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Katwijk, Vianen, Venhorst, De Mortel of Elsendorp.

woning-te-koop-cuijk

Appartementen te koop Cuijk

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, vaak gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en vergen ook niet al te veel onderhoud. Niet vergeten: de woonoppervlakte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 94 m2.
 • Het energiegebruik is circa 720 m3 gas en tevens 1910 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Cuijk

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 – 119 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1120 kuub gas en gem. 2780 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Cuijk is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 en 115 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2890 kWh elektriciteit & 1260 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Cuijk

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 132 m2 – 151 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3260 kWh elektriciteit + 1380 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: enorm veel (woon)ruimte en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 – 199 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4260 stroom (kWh) en 1940 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Cuijk

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Zodra hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Cuijk Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan wordt de koopakte opgesteld. Check altijd of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering af te ronden. Gebaseerd op koopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen geld en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Cuijk

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze specialist weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt je bij het verkoopproces. Tip: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder kan je aan de slag met namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Cuijk en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Cuijk geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.750 & €2.750. In onderstaande lijst check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Cuijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Cuijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Cuijk

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Cuijk en in de buurt. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Energie vegelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost een woning in Cuijk kopen?

In de hele gemeente Land van Cuijk zijn er ruim 11.335 woonobjecten. Dit zijn 8.942 (62,9%) koopwoningen en 2.393 (36,8%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 137 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €235.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €326.136. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat wil zeggen dat er maar beperkt aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Cuijk. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Cuijk?

Een woonhuis in Land van Cuijk verbruikt gemiddeld 1260 m3 per jaar aan gas en 2980 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (720 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1910 stroom (kWh). Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1940 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4260 kWh elektra). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Cuijk passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Cuijk?

Dit buurtschap heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 25.130 inwoners die we kunnen onderverdelen in 11.024 gezinnen. Het betreft 3.513 eenpersoonshuishoudens, 3.675 families zonder kinderen en 3.836 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,25 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en maak je een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Daarna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens begint het onderhandelen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de koopakte en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Cuijk?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Cuijk realiseren. Informeer bij de gemeente (www.gemeentelandvancuijk.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 5430, 5431, 5432.

Plaats een reactie