Woning kopen Borger

Alles weten over woning kopen in Borger? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Drenthe. In de nabije buurt bestaan er uiteenlopende faciliteiten als winkels en scholen. Daarnaast tref je hier mooie natuurgebieden waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente biedt 11.224 huizen (73,8% koop, 26,1% huurwoning). De gemiddelde woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €305.783. Op deze informatieve website tonen wij het laatste woningaanbod in Borger, adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekspecialisten. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Drenthe.
 • Je vind hier zowel tussenwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €204.000, de gemiddelde transactieprijs is €305.783.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals restaurants, sportclubs, kinderopvang, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteBorger-Odoorn
PlaatsBorger
Postcode9531
Netnummer0599 (+31599)
Inwoners (gemeente)25.559
Aantal huishoudens11.232
Aantal huishoudens met kinderen3.628
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.224
Aantal koopwoningen10.414
Aantal huurwoningen810
Gemiddelde woonoppervlakte151 m2
Gemiddelde WOZ€204.000
Gemiddelde verkoopprijs€305.783
Gemiddeld gasverbruik1640 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Borger april 2024

Bijgaand maak je kennis met alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Maak een selectie aan de hand van woonoppervlakte, aantal kamers, ligging, perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaaren extra details als energielabel of rolstoelvriendelijk. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Drouwen, Westdorp, Buinen, Bronneger & Bronnegerveen.

woning-te-koop-borger

Een appartement kopen in Borger

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, vaak gelegen op een centrale plek, meestal gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Belangrijke nadelen: de woonoppervlakte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 70 m2 en 95 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 930 m3 gas en gem. 1850 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Borger

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: beperkte woonruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 108 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1260 kuub gas + 2460 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Borger is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 83 m2 & 116 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2540 kWh elektriciteit & 1380 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Borger

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 126 m2 en 143 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2740 kWh stroom & 1430 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 en 201 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3660 elektra (kWh) & 1940 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Borger

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra je weet wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Borger Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding zal afhangen van de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Check altijd of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van het huis rond te maken. Gebaseerd op aankoopwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaartegoeden en directe verbouwkosten wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Borger

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Deze makelaar kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel bekijk je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Borger en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Borger helpt je bij het afsluiten van een passende hypotheek. De bank of adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.450 – €2.550. In de volgende weergave tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Borger.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Borger. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Borger

Afgelopen maand (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Borger en net daarbuiten. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees op deze website ook alles over Aankoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost een woning in Borger kopen?

In deze gemeente Borger-Odoorn zijn er 11.224 woonobjecten. Er zijn 10.414 (73,8%) koophuizen en 810 (26,1%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 151 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €204.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €305.783. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit betekent dat er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Borger. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Borger?

Een woonhuis in Borger-Odoorn verbruikt qua energie gem. zo’n 1640 m3 aan gas en 3110 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (930 kuub gas p/jaar en 1850 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1940 m3 aan gas en 3660 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Borger passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Borger?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente zijn 25.559 personen in 11.232 verschillende huishoudens. Dat betreffen 3.140 eenpersoonshuishoudens, 4.464 gezinnen zonder kinderen en 3.628 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,25 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Tevens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een koper gevonden? Dan leg je alles vast in de koopakte en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Borger?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Borger laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.borger-odoorn.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 9530, 9531.

Plaats een reactie