Woning kopen Bronneger

Plannen om een woning te kopen in Bronneger? Het is een heerlijke plek in de provincie Drenthe. In de nabije omgeving vind je allerhande dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Ook geniet je hier ook van een groot natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In totaal zijn er in deze gemeente 11.224 woningen (73,8% koopwoning, 26,1% huurwoningen). De koopsom van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €305.783. Op deze informatieve website bekijk je het nieuwe woningaanbod in Bronneger, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Drenthe.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van benedenwoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €204.000, de gemiddelde verkoopprijs is €305.783.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals scholen, natuurgebieden, kinderopvang, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteBorger-Odoorn
PlaatsBronneger
Postcode9527
Netnummer0599 (+31599)
Inwoners (gemeente)25.559
Aantal huishoudens11.232
Aantal huishoudens met kinderen3.628
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.224
Aantal koopwoningen10.414
Aantal huurwoningen810
Gemiddelde woonoppervlakte151 m2
Gemiddelde WOZ€204.000
Gemiddelde verkoopprijs€305.783
Gemiddeld gasverbruik1640 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Bronneger juni 2024

In ons overzicht tref je alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Zoek specifiek o.b.v. woningtype, perceeloppervlakte, ligging, vraagprijs, bouwjaar, aantal kamersen additionele aspecten als energielabel en aanwezigheid van een garage. Neem contact op met de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het huizenaanbod in Buinen, Borger, Bronnegerveen, Drouwenerveen & Buinerveen.

woning-te-koop-bronneger

Aanbod appartement kopen in Bronneger

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, hebben een zeer goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn ook nog eens onderhoudsarm Aandachtspunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 63 m2 en 96 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 930 m3 gas en daarbij 1850 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Bronneger

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: vaak een klein tuintje en je hebt wat minder privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 72 m2 en 116 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1260 kuub gas en tevens 2460 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Bronneger is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 90 m2 en 113 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2540 kWh elektra en 1380 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Bronneger

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 127 m2 en 143 m2.
 • Verwachting: er wordt 2740 kWh stroom en 1430 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 & 190 m2.
 • Verwachting: er wordt 3660 elektriciteit (kWh) en 1940 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Bronneger

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Een bezichtiging plannen

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in Bronneger Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Hij of zij zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering in orde te maken. A.d.h.v. het biedbedrag, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaars in Bronneger

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze makelaar kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder tonen wij adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Bronneger en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Bronneger geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 & €2.700. In de opsomming hierna tref je adressen van financieel adviseurs in Bronneger.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bronneger. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Bronneger

Deze maand (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Bronneger en omliggende plekken. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer info over Hypotheekrente.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Bronneger kopen?

In deze gemeente Borger-Odoorn vind je ongeveer 11.224 woningen. We maken onderscheid tussen 10.414 (73,8%) koopwoningen en 810 (26,1%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 151 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €204.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €305.783. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat wil zeggen dat het aanbod klein is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bronneger. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Bronneger?

Een woonobject in Borger-Odoorn kent een gem. verbruik van 1640 m3 gas en 3110 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (930 m3 aan gas en 1850 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (1940 kuub gas p/jaar en 3660 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Bronneger passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Bronneger?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 25.559 inwoners in 11.232 huishoudens. Het gaat om 3.140 eenpersoonshuishoudens, 4.464 families zonder kinderen en 3.628 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,25 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Nu zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en plan je bezichtigingen in. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de akte van levering bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Bronneger?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Bronneger laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.borger-odoorn.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9527.

Plaats een reactie