Woning kopen Borger-Odoorn

Wil je een woning kopen in Borger-Odoorn? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Drenthe. In de buurt vind je diverse faciliteiten als winkels en scholen. Daarbij vind je in de directe omgeving mooie natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 11.224 woningen (73,8% koopwoning, 26,1% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €305.783. Op deze website bekijk je het woningaanbod in Borger-Odoorn, adresgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Drenthe.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijtjeshuizen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €204.000, de gemiddelde verkoopprijs is €305.783.
 • In de buurt vind je volop opties zoals restaurants, scholen, natuurgebieden, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7875
Netnummer0599 (+31599)
Inwoners (gemeente)25.559
Aantal huishoudens11.232
Aantal huishoudens met kinderen3.628
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.224
Aantal koopwoningen10.414
Aantal huurwoningen810
Gemiddelde woonoppervlakte151 m2
Gemiddelde WOZ€204.000
Gemiddelde verkoopprijs€305.783
Gemiddeld gasverbruik1640 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Borger-Odoorn mei 2024

Met onze huizenzoeker bekijk je alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Zoom verder in op aantal kamers, bouwjaar, woningtype, vraagprijs, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen additionele aspecten als duurzaamheid en aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Hoogeveen, De Wolden, Emmen, Hardenberg of Coevorden.

woning-te-koop-borger-odoorn

Een appartement kopen in Borger-Odoorn

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Niet vergeten: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alles gelijkvloers en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 62 m2 – 105 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 930 m3 gas en gem. 1850 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Borger-Odoorn

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 & 117 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1260 kuub gas en gem. 2460 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Borger-Odoorn is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 en 122 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2540 kWh elektriciteit + 1380 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Borger-Odoorn

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 134 m2 – 149 m2.
 • Verwachting: er wordt 2740 kWh elektra & 1430 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 153 m2 & 198 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3660 elektra (kWh) & 1940 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Borger-Odoorn

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer het duidelijk is wat je kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Borger-Odoorn Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij de bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. Op basis van het biedbedrag, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaars in Borger-Odoorn

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze professional onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Goed om te weten: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder vind je gegevens van taxatie experts en makelaars in Borger-Odoorn en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Borger-Odoorn geeft advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 – €2.850. In de lijst hierna verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Borger-Odoorn.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Borger-Odoorn. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Borger-Odoorn

Deze maand (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Borger-Odoorn en in de buurt. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Bungalow.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Borger-Odoorn kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Borger-Odoorn bestaan er circa 11.224 huizen. Er zijn 10.414 (73,8%) koophuizen en 810 (26,1%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 151 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €204.000 en de gem. verkoopprijs is €305.783. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Borger-Odoorn. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Borger-Odoorn?

Een woonobject in Borger-Odoorn heeft een verbruik van gemiddeld 1640 m3 gas en 3110 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (930 kuub gas en 1850 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (1940 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3660 kWh elektra). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Borger-Odoorn passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Borger-Odoorn?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente wonen 25.559 personen in 11.232 verschillende huishoudens. Hier wonen 3.140 eenpersoonshuishoudens, 4.464 families zonder kinderen en 3.628 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,25 personen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open huis dag of social media. Vervolgens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Borger-Odoorn?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Borger-Odoorn bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.borger-odoorn.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9530, 9531.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie