Woning kopen Bronnegerveen

Jouw volgende woning kopen in Bronnegerveen? Het is een gezellige plaats in de provincie Drenthe. In de regio bestaan er meerdere dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 11.224 woningen (73,8% koopwoning, 26,1% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €305.783. Op dit huizenplatform bieden wij het nieuwe woningaanbod in Bronnegerveen, adresgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Drenthe.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van rijwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €204.000, de gemiddelde huizenprijs is €305.783.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals sportclubs, kinderopvang, winkels, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteBorger-Odoorn
PlaatsBronnegerveen
Postcode9526
Netnummer0599 (+31599)
Inwoners (gemeente)25.559
Aantal huishoudens11.232
Aantal huishoudens met kinderen3.628
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.224
Aantal koopwoningen10.414
Aantal huurwoningen810
Gemiddelde woonoppervlakte151 m2
Gemiddelde WOZ€204.000
Gemiddelde verkoopprijs€305.783
Gemiddeld gasverbruik1640 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Bronnegerveen februari 2024

In deze lijst vind je optionele koophuizen die in februari 2024 worden verkocht. Zoom verder in op woningtype, perceeloppervlakte, bouwjaar, woonoppervlakte, aantal kamers, liggingen meer onderwerpen zoals energieneutraal of mogelijkheden voor parkeren. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Bronneger, Buinen, Drouwenerveen, Buinerveen of Drouwenermond.

woning-te-koop-bronnegerveen

Een appartement kopen in Bronnegerveen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn ook nog eens onderhoudsarm Belangrijke nadelen: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en minder energiekosten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 95 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 930 m3 gas en +/- 1850 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Bronnegerveen

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 en 111 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1260 kuub gas en gem. 2460 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Bronnegerveen is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 85 m2 – 122 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2540 kWh elektra & 1380 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Bronnegerveen

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 128 m2 en 143 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2740 kWh elektriciteit & 1430 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 & 203 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3660 elektriciteit (kWh) + 1940 gas (m3)afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Bronnegerveen

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Wanneer je weet wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Bronnegerveen Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding komt tot stand door de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Neem goed door of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Door middel van aankoopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Bronnegerveen

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze deskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een huis inschat door te kijken naar diverse aspecten. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand tref je adressen van taxateurs en makelaars in Bronnegerveen en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Bronnegerveen geeft financieel advies en helpt bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.850 en €2.800. In de opsomming hierna tref je adressen van financieel adviseurs in Bronnegerveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bronnegerveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Bronnegerveen

De afgelopen periode (februari 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Bronnegerveen en net daarbuiten. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Hypotheekrenteaftrek.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Bronnegerveen kopen?

In deze gemeente Borger-Odoorn registreren wij 11.224 huizen. De verdeling is als volgt: 10.414 (73,8%) koophuizen en 810 (26,1%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 151 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €204.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €305.783. De woningmarkt is krap. Dit betekent dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bronnegerveen. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Bronnegerveen?

Een woning in Borger-Odoorn verbruikt qua energie gem. zo’n 1640 kuub aardgas en 3110 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (930 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1850 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is is topverbruiker qua energie (1940 kuub gas en 3660 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Bronnegerveen passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Bronnegerveen?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 25.559 mensen die we kunnen onderverdelen in 11.232 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 3.140 eenpersoonshuishoudens, 4.464 huishoudens zonder kinderen en 3.628 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,25 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Vervolgens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna komen de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je alles vast in de koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Bronnegerveen?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Bronnegerveen plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.borger-odoorn.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9526.

Plaats een reactie