Woning kopen Buinerveen

Alles weten over woning kopen in Buinerveen? Het is een heerlijke plek in de provincie Drenthe. In de buurt zijn er verschillende dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Bovendien vind je hier mooie natuurgebieden, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 11.224 woningen (73,8% koop, 26,1% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €305.783. Op Woningassistent.nl tonen wij het actuele woningaanbod in Buinerveen, adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekadviseurs. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Drenthe.
 • Je vind hier onder andere tussenwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €204.000, de gemiddelde prijs van een woning is €305.783.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals kinderopvang, winkels, natuurgebieden, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteBorger-Odoorn
PlaatsBuinerveen
Postcode9524
Netnummer0599 (+31599)
Inwoners (gemeente)25.559
Aantal huishoudens11.232
Aantal huishoudens met kinderen3.628
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.224
Aantal koopwoningen10.414
Aantal huurwoningen810
Gemiddelde woonoppervlakte151 m2
Gemiddelde WOZ€204.000
Gemiddelde verkoopprijs€305.783
Gemiddeld gasverbruik1640 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Buinerveen maart 2024

Onderstaand bieden we het actuele woningaanbod van maart 2024. Selecteer op vraagprijs, ligging, aantal kamers, woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als energieprestaties en de aanwezigheid van een kelder. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Drouwenerveen, Bronnegerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen en Gasselternijveenschemond.

woning-te-koop-buinerveen

Aanbod appartement kopen in Buinerveen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn doorgaans gelijkvloers de stookkosten zijn laag en het onderhoud is zeer beperkt. Vergeet niet: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 69 m2 en 104 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 930 m3 gas en 1850 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Buinerveen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 73 m2 & 122 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1260 kuub gas en +/- 2460 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Buinerveen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 92 m2 & 125 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2540 kWh stroom en 1380 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Buinerveen

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 125 m2 & 149 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2740 kWh elektra en 1430 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 & 205 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3660 stroom (kWh) + 1940 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Buinerveen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om te beginnen met een financiële check. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Buinerveen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding bepaal je op basis van de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Neem goed door of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. D.m.v. het biedbedrag, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en woningtaxateurs in Buinerveen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een passend koophuis. Hij of zij zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met namen en adressen van taxateurs en makelaars in Buinerveen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Buinerveen geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een passende hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.650 & €2.650. In de tabel hieronder tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Buinerveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Buinerveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Buinerveen

De afgelopen tijd (maart 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Buinerveen en in de buurt. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over BKR en leningen.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is een woning in Buinerveen kopen?

In deze gemeente Borger-Odoorn registreren wij 11.224 woonobjecten. Het gaat om 10.414 (73,8%) koopwoningen en 810 (26,1%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 151 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €204.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €305.783. De woningmarkt is vrij oververhit. Hierdoor kunnen we stellen dan de keuzes zeer beperkt zijn en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Buinerveen. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Buinerveen?

Een woning in Borger-Odoorn kent een gem. verbruik van 1640 m3 gas en 3110 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (930 m3 per jaar aan gas en 1850 stroom (kWh). Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (1940 kuub gas en 3660 elektra (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Buinerveen passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Buinerveen?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente leven 25.559 inwoners in 11.232 gezinnen. Dat betreffen 3.140 eenpersoonshuishoudens, 4.464 gezinnen zonder kinderen en 3.628 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,25 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Daarbij moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Buinerveen?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Buinerveen plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.borger-odoorn.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 9524.

Plaats een reactie