Woning kopen Ees

Plannen om een woning te kopen in Ees? Het is een gezellige plaats in de provincie Drenthe. In de nabije omgeving heb je toegang tot verschillende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Bovendien geniet je hier ook van mooie natuurgebieden, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 11.224 huizen (73,8% koopwoning, 26,1% huur). De gemiddelde woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €305.783. Op deze pagina vind je het laatste woningaanbod in Ees, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Drenthe.
 • Het aanbod is heel divers met rijtjeshuizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €204.000, de gemiddelde woningprijs is €305.783.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals openbaar vervoer, sportclubs, scholen, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteBorger-Odoorn
PlaatsEes
Postcode9536
Netnummer0599 (+31599)
Inwoners (gemeente)25.559
Aantal huishoudens11.232
Aantal huishoudens met kinderen3.628
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.224
Aantal koopwoningen10.414
Aantal huurwoningen810
Gemiddelde woonoppervlakte151 m2
Gemiddelde WOZ€204.000
Gemiddelde verkoopprijs€305.783
Gemiddeld gasverbruik1640 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Ees maart 2024

In het overzicht hieronder krijg je inzicht in de beschikbare koopwoningen in maart 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als bouwjaar, woningtype, woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakte, vraagprijsen andere eigenschappen zoals verwarming of mogelijkheden voor parkeren. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Eesergroen, Vlagtwedde, Ellertshaar, Westdorp en Drouwen.

woning-te-koop-ees

Eigen appartement kopen in Ees

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, hebben een zeer goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben weinig stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Belangrijke nadelen: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een fijne ligging en zeer levensloopbestendig.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 104 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 930 m3 gas en +/- 1850 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Ees

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: vaak een klein tuintje en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 73 m2 en 124 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1260 kuub gas en 2460 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Ees is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 en 119 m2.
 • Schatting: er wordt 2540 kWh elektriciteit + 1380 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Ees

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 127 m2 – 143 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2740 kWh elektra en 1430 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 – 197 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3660 elektriciteit (kWh) & 1940 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Ees

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via websites als Funda, Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Ees Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van het huis af te ronden. D.m.v. het biedbedrag, kosten koper, spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Ees

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder tref je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Ees en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Ees geeft je natuurlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.700 – €3.300. In de opsomming hierna check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Ees.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ees. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Ees

Recent (maart 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Ees en net daarbuiten. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Check ook meer details over Bouwkundige keuring.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost een woning in Ees kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Borger-Odoorn zijn er ruim 11.224 woonobjecten. Het gaat daarbij om 10.414 (73,8%) koophuizen en 810 (26,1%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 151 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €204.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €305.783. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat maakt dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ees. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Ees?

Een woonhuis in Borger-Odoorn heeft een verbruik van gemiddeld 1640 kuub gas en 3110 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (930 m3 per jaar aan gas en 1850 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1940 kuub aardgas en 3660 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Ees passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Ees?

Deze regio kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente verblijven 25.559 mensen in 11.232 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 3.140 eenpersoonshuishoudens, 4.464 families zonder kinderen en 3.628 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,25 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan volgen nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Ees?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Ees zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.borger-odoorn.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 9536.

Plaats een reactie