Woning kopen Ellertshaar

Ga je een woning kopen in Ellertshaar? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Drenthe. In de nabije buurt heb je verschillende faciliteiten als winkels, OV en scholen. Daarnaast kan je hier genieten van een prachtige natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 11.224 woningen (73,8% koophuis, 26,1% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €305.783. Op dit huizenportaal bieden wij het beschikbare woningaanbod in Ellertshaar, adresgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Drenthe.
 • Er is een mix van tussenwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €204.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €305.783.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals natuurgebieden, sportclubs, scholen, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteBorger-Odoorn
PlaatsEllertshaar
Postcode9535
Netnummer0599 (+31599)
Inwoners (gemeente)25.559
Aantal huishoudens11.232
Aantal huishoudens met kinderen3.628
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.224
Aantal koopwoningen10.414
Aantal huurwoningen810
Gemiddelde woonoppervlakte151 m2
Gemiddelde WOZ€204.000
Gemiddelde verkoopprijs€305.783
Gemiddeld gasverbruik1640 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Ellertshaar februari 2024

In het schema hierna ontdek je het huidige beschikbare woningaanbod van februari 2024. Zoek specifiek o.b.v. ligging, vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, aantal kamersen andere eigenschappen zoals woninglabel of parkeeropties. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Ees, Eesergroen, Westdorp, Drouwen & Borger.

woning-te-koop-ellertshaar

Appartementen te koop Ellertshaar

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, vaak gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Vergeet niet: het is een relatief kleine woning, je moet de tuin vaak delen en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en lagere woonlasten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 99 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 930 m3 gas & 1850 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Ellertshaar

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 – 112 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1260 kuub gas en +/- 2460 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Ellertshaar is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere tuin, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 & 114 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2540 kWh elektriciteit + 1380 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Ellertshaar

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 126 m2 en 146 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2740 kWh stroom en 1430 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: enorm veel (woon)ruimte en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 142 m2 en 198 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3660 elektra (kWh) en 1940 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Ellertshaar

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huispedia, Jaap.nl kan je woningen te koop in Ellertshaar Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod komt tot stand door de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis rond te maken. A.d.h.v. aankoopsom, kosten koper (k.k.), eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Ellertshaar

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze makelaar weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder bekijk je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Ellertshaar en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Ellertshaar geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.650 – €2.750. In het schema hier check je adressen van financieel adviseurs in Ellertshaar.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ellertshaar. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Ellertshaar

De afgelopen tijd (februari 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Ellertshaar en daarbuiten. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Energielabel.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is gemiddeld een woning in Ellertshaar kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Borger-Odoorn zijn er ruim 11.224 woningen. We maken onderscheid tussen 10.414 (73,8%) koophuizen en 810 (26,1%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 151 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €204.000 en de gem. verkoopprijs is €305.783. De woningmarkt is krap. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ellertshaar. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Ellertshaar?

Een huishouden in Borger-Odoorn gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1640 kuub aardgas en 3110 stroom (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (930 kuub gas en 1850 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1940 kuub aardgas en 3660 electriciteit (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Ellertshaar passen duurzame producten zoals zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, warmtepomp, zonneboiler toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Ellertshaar?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 25.559 inwoners die we kunnen onderverdelen in 11.232 huishoudens. Wat meer specifiek: 3.140 eenpersoonshuishoudens, 4.464 families zonder kinderen en 3.628 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,25 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Nu moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan teken je de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Ellertshaar?

In deze regio vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Ellertshaar laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.borger-odoorn.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 9535.

Plaats een reactie