Woning kopen Baarland

Jouw ideale woning kopen in Baarland? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Zeeland. In en rondom deze plek heb je toegang tot veel voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder geniet je hier ook van mooie natuurgebieden, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 9.850 huizen (74% koop, 25,7% huur). De prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €297.555. Op Woningassistent.nl ontdek je het woningaanbod in Baarland, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zeeland.
 • Er is een mix van bovenwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €229.000, de gemiddelde huizenprijs is €297.555.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals restaurants, natuurgebieden, sportclubs, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteBorsele
PlaatsBaarland
Postcode4435
Netnummer0113 (+31113)
Inwoners (gemeente)22.739
Aantal huishoudens9.505
Aantal huishoudens met kinderen3.417
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen9.850
Aantal koopwoningen9.082
Aantal huurwoningen768
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€229.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.555
Gemiddeld gasverbruik1250 m3
Gemiddeld stroomverbruik2780 kWh

Woningaanbod Baarland mei 2024

In ons overzicht bieden we het actuele woningaanbod van mei 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als ligging, woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamers, woonoppervlakteen relevante factoren als energieprestaties en rolstoelvriendelijk. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Oudelande, Ellewoutsdijk, Kwadendamme, Hoedekenskerke & s-Gravenpolder.

woning-te-koop-baarland

Appartementen te koop Baarland

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, je vind ze veel in het centrum, zijn doorgaans gelijkvloers ze zijn energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Minpunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle faciliteiten om de hoek en geen tuinonderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 92 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 730 m3 gas en 1870 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Baarland

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: beperkte woonruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 – 111 m2.
 • Het energieverbruik is circa 970 kuub gas en doorgaans 2250 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Baarland is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 & 125 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2400 kWh stroom + 1110 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Baarland

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 129 m2 en 140 m2.
 • Verwachting: er wordt 2790 kWh elektriciteit + 1190 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 140 m2 & 198 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3380 elektriciteit (kWh) & 1590 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Baarland

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Baarland Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. Gebaseerd op koopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen middelen en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in Baarland

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een passend koophuis. Deze specialist zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van vaste criteria. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder tref je gegevens van taxateurs en makelaars in Baarland en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een goede hypotheekadviseur in Baarland geeft je natuurlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.550 en €3.150. In het schema hier bieden we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Baarland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Baarland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Baarland

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze regio. In de tool hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Baarland en daarbuiten. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Bungalow.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost nu een woning in Baarland kopen?

In en rondom de gemeente Borsele zijn er ruim 9.850 woningen. Hierbij spreken we van 9.082 (74%) koophuizen en 768 (25,7%) huurhuizen. De gem. vloeroppervlakte is 143 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €229.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €297.555. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat wil zeggen dat de keuzes zeer beperkt zijn en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Baarland. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Baarland?

Een huishouden in Borsele kent een gem. verbruik van 1250 m3 gas en 2780 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (730 m3 gas voor verwarming en warm water en 1870 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1590 kuub gas en 3380 kWh stroom). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Baarland passen duurzame producten zoals vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Baarland?

Deze omgeving is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 22.739 personen in 9.505 huishoudens. Hier wonen 2.810 eenpersoonshuishoudens, 3.278 gezinnen zonder kinderen en 3.417 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,37 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Tevens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en leg je bezichtigen vast in de agenda. Vervolgens kunnen huizenzoekers een bod doen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Baarland?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Baarland laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.borsele.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 4435.

Plaats een reactie