Woning kopen Hoedekenskerke

Jouw volgende woning kopen in Hoedekenskerke? Het is een geweldige plek in de provincie Zeeland. In de buurt vind je meerdere voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarbij tref je hier een heerlijk natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente staan er 9.850 woningen (74% koopwoning, 25,7% huur). De gemiddelde transactieprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €297.555. Op Woningassistent.nl tonen wij het beschikbare woningaanbod in Hoedekenskerke, gegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zeeland.
 • Je vind hier onder andere kleinere huizen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €229.000, de gemiddelde huizenprijs is €297.555.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals scholen, natuurgebieden, restaurants, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteBorsele
PlaatsHoedekenskerke
Postcode4433
Netnummer0113 (+31113)
Inwoners (gemeente)22.739
Aantal huishoudens9.505
Aantal huishoudens met kinderen3.417
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen9.850
Aantal koopwoningen9.082
Aantal huurwoningen768
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€229.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.555
Gemiddeld gasverbruik1250 m3
Gemiddeld stroomverbruik2780 kWh

Woningaanbod Hoedekenskerke mei 2024

In het overzicht hieronder blader je door het actuele woningaanbod van mei 2024. Kies op basis van woningtype, vraagprijs, bouwjaar, ligging, aantal kamers, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals verwarming & mogelijkheden voor parkeren. Bel of mail de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Kwadendamme, Baarland, s-Gravenpolder, Wemeldinge of Schore.

woning-te-koop-hoedekenskerke

Aanbod appartement kopen in Hoedekenskerke

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, vaak gelegen op een centrale plek, bijna altijd gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en de VvE doet het onderhoud. Niet vergeten: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Goede ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 66 m2 & 103 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 730 m3 gas & 1870 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Hoedekenskerke

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: vaak een klein tuintje en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 – 121 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 970 kuub gas en gem. 2250 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Hoedekenskerke is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 84 m2 en 128 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2400 kWh stroom & 1110 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Hoedekenskerke

De definitie van een twee onder een kap is: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 134 m2 & 144 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2790 kWh stroom + 1190 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: veel woonruimte, een grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 – 192 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3380 elektriciteit (kWh) + 1590 gas (m3) verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Hoedekenskerke

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Op het moment dat hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Hoedekenskerke Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Aan de hand van koopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaars in Hoedekenskerke

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en kopen van een huis. Deze specialist onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van verschillende thema’s. Een actueel taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder kan je aan de slag met namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Hoedekenskerke en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Hoedekenskerke geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 – €2.500. In de tabel hieronder bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Hoedekenskerke.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hoedekenskerke. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Hoedekenskerke

Recent (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Hoedekenskerke en daarbuiten. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer informatie over Bovenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Hoedekenskerke kopen?

In deze gemeente Borsele registreren wij 9.850 woningen. Je vindt hier circa 9.082 (74%) koopwoningen en 768 (25,7%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 143 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €229.000 en de gem. marktprijs is €297.555. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Hoedekenskerke. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Hoedekenskerke?

Een woning in Borsele heeft een verbruik van gemiddeld 1250 m3 per jaar aan gas en 2780 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (730 m3 aan gas en 1870 stroom (kWh). Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (1590 kuub gas p/jaar en 3380 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Hoedekenskerke passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Hoedekenskerke?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente verblijven 22.739 mensen in 9.505 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.810 eenpersoonshuishoudens, 3.278 huishoudens zonder kinderen en 3.417 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,37 inwoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens begint het onderhandelen. Zit er een fraai bod tussen? Dan volgen nog de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Hoedekenskerke?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Hoedekenskerke realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.borsele.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 4433.

Plaats een reactie