Woning kopen Kwadendamme

Snel een woning kopen in Kwadendamme? Het is een gezellige plaats in de provincie Zeeland. In deze levendige buurt zijn er voldoende voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Bovendien geniet je hier ook van een prachtige natuur voor wandelingen en fietstochten. De gemeente herbergt in totaal 9.850 huizen (74% koophuis, 25,7% huur). De gemiddelde verkoopprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €297.555. Op deze informatieve website check je het huidige woningaanbod in Kwadendamme, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Zeeland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van benedenwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €229.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €297.555.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals winkels, restaurants, sportclubs, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteBorsele
PlaatsKwadendamme
Postcode4434
Netnummer0113 (+31113)
Inwoners (gemeente)22.739
Aantal huishoudens9.505
Aantal huishoudens met kinderen3.417
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen9.850
Aantal koopwoningen9.082
Aantal huurwoningen768
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€229.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.555
Gemiddeld gasverbruik1250 m3
Gemiddeld stroomverbruik2780 kWh

Woningaanbod Kwadendamme mei 2024

In het schema hierna tref je alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Selecteer op vraagprijs, aantal kamers, woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, liggingen extra details als CV-ketel of parkeeropties. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor een snelle bezichtiging Bekijk ook huizen die te koop staan in Baarland, Oudelande, Hoedekenskerke, s-Gravenpolder & Wemeldinge.

woning-te-koop-kwadendamme

Aanbod appartement kopen in Kwadendamme

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn centraal gelegen, meestal gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vergen ook niet al te veel onderhoud. Maar let op: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en minder energiekosten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 97 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 730 m3 gas en +/- 1870 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Kwadendamme

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en vooral buiten minimale privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 72 m2 & 119 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 970 kuub gas en doorgaans 2250 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Kwadendamme is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 – 123 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2400 kWh stroom & 1110 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Kwadendamme

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 124 m2 en 147 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2790 kWh elektra + 1190 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 & 204 m2.
 • Verwachting: er wordt 3380 stroom (kWh) en 1590 gas (m3)verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Kwadendamme

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je weet wat jouw bestedingsruimte is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Kwadendamme Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze persoon zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de koop af te ronden. D.m.v. woningwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Kwadendamme

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een passend koophuis. Deze huis-expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder vind je adressen van taxatie experts en makelaars in Kwadendamme en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Kwadendamme geeft advies bij het afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.350 – €3.250. In de opsomming hierna bieden we adressen van financieel adviseurs in Kwadendamme.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kwadendamme. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Kwadendamme

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Kwadendamme en daarbuiten. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Op deze website lees je ook meer over Benedenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost een woning in Kwadendamme kopen?

In en rondom de gemeente Borsele bestaan er circa 9.850 huizen. Het gaat om 9.082 (74%) koopwoningen en 768 (25,7%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 143 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €229.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €297.555. De woningmarkt is vrij oververhit. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Kwadendamme. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Kwadendamme?

Een woonhuis in Borsele gebruikt gemiddeld 1250 kuub aardgas en 2780 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (730 m3 per jaar aan gas en 1870 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1590 m3 gas voor verwarming en warm water en 3380 kWh electriciteit). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Kwadendamme passen duurzame oplossingen als warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Kwadendamme?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 22.739 personen die we kunnen onderverdelen in 9.505 verschillende gezinnen. Het betreft 2.810 eenpersoonshuishoudens, 3.278 gezinnen zonder kinderen en 3.417 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,37 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Ook moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopakte en de notariële leveringsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Kwadendamme?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Kwadendamme laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.borsele.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 4434.

Plaats een reactie