Woning kopen s-Gravenpolder

Wil je een woning kopen in s-Gravenpolder? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Zeeland. In de omgeving vind je veel faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Verder geniet je hier ook van een groot natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 9.850 huizen (74% koopwoning, 25,7% huur). De huizenprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €297.555. Op dit woningportaal blader je door het woningaanbod in s-Gravenpolder, adressen van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Zeeland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van tussenwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €229.000, de gemiddelde woningprijs is €297.555.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals scholen, restaurants, kinderopvang, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteBorsele
Plaatss-Gravenpolder
Postcode4431
Netnummer0113 (+31113)
Inwoners (gemeente)22.739
Aantal huishoudens9.505
Aantal huishoudens met kinderen3.417
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen9.850
Aantal koopwoningen9.082
Aantal huurwoningen768
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€229.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.555
Gemiddeld gasverbruik1250 m3
Gemiddeld stroomverbruik2780 kWh

Woningaanbod s-Gravenpolder mei 2024

In het schema hierna ontdek je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, ligging, woonoppervlakte, vraagprijsen extra details als CV-ketel of en de aanwezigheid van een balkon. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Hoedekenskerke, Kwadendamme, Wemeldinge, Schore of Hansweert.

woning-te-koop-s-gravenpolder

Appartement kopen in s-Gravenpolder

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, vaak gelegen op een centrale plek, in de basis gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en zijn vaak onderdeel van een VvE. Wat wel geldt: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 98 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 730 m3 gas en doorgaans 1870 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen s-Gravenpolder

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: beperkte woonruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 89 m2 en 118 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 970 kuub gas en tevens 2250 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in s-Gravenpolder is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 en 111 m2.
 • Schatting: er wordt 2400 kWh elektriciteit en 1110 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen s-Gravenpolder

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 123 m2 & 141 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2790 kWh elektriciteit + 1190 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 – 192 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3380 elektra (kWh) en 1590 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in s-Gravenpolder

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Op de website van Funda, maar ook Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in s-Gravenpolder Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van de woning af te ronden. Door middel van aankoopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en taxateurs in s-Gravenpolder

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Goed om te weten: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een huis inschat op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Dit taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand vind je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in s-Gravenpolder en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in s-Gravenpolder geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.350 – €3.250. In de volgende weergave bieden we adressen van financieel adviseurs in s-Gravenpolder.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in s-Gravenpolder. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in s-Gravenpolder

Deze maand (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in s-Gravenpolder en omgeving. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Levensloopbestendige woning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost nu een woning in s-Gravenpolder kopen?

In de hele gemeente Borsele vind je ongeveer 9.850 woonobjecten. Het gaat daarbij om 9.082 (74%) koophuizen en 768 (25,7%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 143 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €229.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €297.555. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in s-Gravenpolder. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in s-Gravenpolder?

Een woonobject in Borsele gebruikt gemiddeld 1250 m3 gas voor verwarming en warm water en 2780 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (730 m3 gas en 1870 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1590 kuub gas p/jaar en 3380 stroom (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in s-Gravenpolder passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in s-Gravenpolder?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 22.739 mensen in 9.505 verschillende huishoudens. Dit zijn 2.810 eenpersoonshuishoudens, 3.278 huishoudens zonder kinderen en 3.417 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,37 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bekende kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Hierna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in s-Gravenpolder?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in s-Gravenpolder laten ontwerpen. Doe navraag bij de gemeente (www.borsele.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 4430, 4431.

Plaats een reactie