Woning kopen Ellewoutsdijk

Jouw volgende woning kopen in Ellewoutsdijk? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Zeeland. In de nabije buurt zijn er uiteenlopende voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. In aanvulling daarop kan je hier genieten van een bijzondere natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 9.850 woningen (74% koop, 25,7% huurhuis). De prijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €297.555. Op Woningassistent.nl ontdek je het actuele woningaanbod in Ellewoutsdijk, adresgegevens van makelaardijen, taxateurs en experts in financiële diensten. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Zeeland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van benedenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €229.000, de basis verkoopprijs is €297.555.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals natuurgebieden, scholen, sportclubs, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteBorsele
PlaatsEllewoutsdijk
Postcode4437
Netnummer0113 (+31113)
Inwoners (gemeente)22.739
Aantal huishoudens9.505
Aantal huishoudens met kinderen3.417
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen9.850
Aantal koopwoningen9.082
Aantal huurwoningen768
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€229.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.555
Gemiddeld gasverbruik1250 m3
Gemiddeld stroomverbruik2780 kWh

Woningaanbod Ellewoutsdijk mei 2024

Hieronder krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in mei 2024. Kies op basis van perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, bouwjaar, ligging, woningtypeen extra details als zuinigheid & de aanwezigheid van een kelder. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Driewegen, Ovezande, Oudelande, Baarland & Kwadendamme.

woning-te-koop-ellewoutsdijk

Eigen appartement kopen in Ellewoutsdijk

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de basis gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn vaak onderdeel van een VvE. Niet vergeten: het woonoppervlak is niet al te groot, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en lagere woonlasten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 90 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 730 m3 gas en +/- 1870 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Ellewoutsdijk

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen grote opslagruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 111 m2.
 • Het energieverbruik is circa 970 kuub gas en gem. 2250 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Ellewoutsdijk is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 & 126 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2400 kWh stroom + 1110 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Ellewoutsdijk

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 132 m2 – 141 m2.
 • Verwachting: er wordt 2790 kWh stroom en 1190 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 143 m2 en 201 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3380 elektriciteit (kWh) + 1590 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Ellewoutsdijk

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je inzicht hebt in wat je budget is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Ellewoutsdijk Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod bepaal je op basis van de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. Op basis van het bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Ellewoutsdijk

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze makelaar kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder bekijk je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Ellewoutsdijk en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een deskundige hypotheekadviseur in Ellewoutsdijk helpt je van A tot Z bij het verkrijgen van een hypotheek. De financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.900 – €3.300. In onderstaande lijst check je contactgegevens van financieel adviseurs in Ellewoutsdijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ellewoutsdijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Ellewoutsdijk

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In onderstaande visuele weergave doorzoek je onlangs verkochte woningen in Ellewoutsdijk en net daarbuiten. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Herenhuis.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Ellewoutsdijk kopen?

In deze gemeente Borsele vind je ongeveer 9.850 woonobjecten. Het gaat om 9.082 (74%) koophuizen en 768 (25,7%) huurhuizen. De gem. vloeroppervlakte is 143 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €229.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €297.555. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Ellewoutsdijk. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Ellewoutsdijk?

Een woonobject in Borsele verbruikt qua energie gem. zo’n 1250 kuub gas p/jaar en 2780 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (730 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1870 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (1590 m3 per jaar aan gas en 3380 stroom (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Ellewoutsdijk passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Ellewoutsdijk?

Dit gebied wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 22.739 mensen in 9.505 verschillende huishoudens. Het gaat om 2.810 eenpersoonshuishoudens, 3.278 families zonder kinderen en 3.417 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,37 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Vervolgens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen inplannen. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Zit er een fraai bod tussen? Dan teken je het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Ellewoutsdijk?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Ellewoutsdijk plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.borsele.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4437.

Plaats een reactie