Woning kopen Oudelande

Plannen om een woning te kopen in Oudelande? Het is een erg populaire plek in de provincie Zeeland. In deze levendige buurt bestaan er meerdere faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Bovendien geniet je hier ook van een bijzondere natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. Er zijn in deze gemeente in totaal 9.850 woningen (74% koop, 25,7% huurhuizen). De woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €297.555. Op dit woningplatform blader je door het nieuwe woningaanbod in Oudelande, gegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Zeeland.
 • Je hebt de keuze uit kleine appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €229.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €297.555.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals sportclubs, kinderopvang, natuurgebieden, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteBorsele
PlaatsOudelande
Postcode4436
Netnummer0113 (+31113)
Inwoners (gemeente)22.739
Aantal huishoudens9.505
Aantal huishoudens met kinderen3.417
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen9.850
Aantal koopwoningen9.082
Aantal huurwoningen768
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€229.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.555
Gemiddeld gasverbruik1250 m3
Gemiddeld stroomverbruik2780 kWh

Woningaanbod Oudelande juni 2024

In het overzicht hieronder krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in juni 2024. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, aantal kamers, ligging, perceeloppervlakteen additionele aspecten als woninglabel en parkeeropties. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Ellewoutsdijk, Driewegen, Baarland, Kwadendamme en Hoedekenskerke.

woning-te-koop-oudelande

Een appartement kopen in Oudelande

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, bijna altijd gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en lagere woonlasten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 104 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 730 m3 gas en +/- 1870 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Oudelande

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte in en rondom huis en vooral buiten minimale privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 79 m2 – 109 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 970 kuub gas en +/- 2250 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Oudelande is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 127 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2400 kWh elektriciteit + 1110 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Oudelande

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 132 m2 & 145 m2.
 • Verwachting: er wordt 2790 kWh elektriciteit + 1190 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 147 m2 – 204 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3380 elektra (kWh) & 1590 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Oudelande

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via websites als Funda, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Oudelande Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod komt tot stand door de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Aan de hand van het bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Oudelande

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het aankopen van een woning. Hij of zij zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel bieden wij adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Oudelande en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in Oudelande geeft je persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.250 – €2.600. In onderstaande lijst check je namen en adressen van financieel adviseurs in Oudelande.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oudelande. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Oudelande

Deze maand (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. Hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Oudelande en direct omgeving. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees ook verder over Notariswoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Hoe duur is een woning in Oudelande kopen?

In de buurt van de gemeente Borsele zijn er ruim 9.850 woningen. We maken onderscheid tussen 9.082 (74%) koopwoningen en 768 (25,7%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 143 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €229.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €297.555. De woningmarkt is krap. Dat houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oudelande. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Oudelande?

Een woonhuis in Borsele kent een gem. verbruik van 1250 kuub gas en 2780 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (730 m3 gas en 1870 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (1590 kuub gas en 3380 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Oudelande passen duurzame oplossingen als dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Oudelande?

Dit gebied wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 22.739 mensen die we kunnen onderverdelen in 9.505 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.810 eenpersoonshuishoudens, 3.278 gezinnen zonder kinderen en 3.417 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,37 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Ook ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en plan je bezichtigingen in. Hierna komen de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Oudelande?

In deze regio zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Oudelande laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.borsele.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 4436.

Plaats een reactie