Woning kopen Driewegen

Jouw aanstaande woning kopen in Driewegen? Het is een gezellige plaats in de provincie Zeeland. In en rondom deze plek heb je veel voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. In aanvulling daarop vind je in de directe omgeving een park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 9.850 woningen (74% koop, 25,7% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €297.555. Op dit woningportaal ontdek je het woningaanbod in Driewegen, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Zeeland.
 • Je hebt de keuze uit tussenwoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €229.000, de gemiddelde huizenprijs is €297.555.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals kinderopvang, restaurants, openbaar vervoer, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteBorsele
PlaatsDriewegen
Postcode4438
Netnummer0113 (+31113)
Inwoners (gemeente)22.739
Aantal huishoudens9.505
Aantal huishoudens met kinderen3.417
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen9.850
Aantal koopwoningen9.082
Aantal huurwoningen768
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€229.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.555
Gemiddeld gasverbruik1250 m3
Gemiddeld stroomverbruik2780 kWh

Woningaanbod Driewegen april 2024

Onderstaand blader je door optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Zoek specifiek o.b.v. perceeloppervlakte, woningtype, ligging, aantal kamers, bouwjaar, vraagprijsen meer onderwerpen zoals CV-ketel of aanwezigheid van een bad. Bel of mail de makelaardij voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Ovezande, Nisse, Ellewoutsdijk, Oudelande en Baarland.

woning-te-koop-driewegen

Studio of appartement kopen in Driewegen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn doorgaans gelijkvloers zijn zeer energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een fijne ligging en lagere woonlasten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 93 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 730 m3 gas + 1870 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Driewegen

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: beperkte woonruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 78 m2 & 112 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 970 kuub gas en tevens 2250 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Driewegen is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 & 128 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2400 kWh stroom & 1110 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Driewegen

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 125 m2 – 146 m2.
 • Verwachting: er wordt 2790 kWh stroom & 1190 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 & 199 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3380 elektra (kWh) + 1590 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Driewegen

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Driewegen Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst passeert bij de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. A.d.h.v. woningwaarde, kosten koper, spaartegoeden en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Driewegen

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Deze makelaar heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Driewegen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Driewegen geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.900 – €2.950. In de tabel hieronder bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Driewegen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Driewegen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Driewegen

Deze maand (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Driewegen en in de buurt. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Grachtenpand.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost een woning in Driewegen kopen?

In en rondom de gemeente Borsele vinden we circa 9.850 woningen. Er zijn 9.082 (74%) koophuizen en 768 (25,7%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 143 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €229.000 en de gem. marktprijs is €297.555. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat maakt dan dat je niet veel te kiezen hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Driewegen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Driewegen?

Een woning in Borsele verbruikt qua energie gem. zo’n 1250 m3 gas en 2780 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (730 m3 aan gas en 1870 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1590 kuub gas en 3380 stroom (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Driewegen passen duurzame producten zoals dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, zonneboiler toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Driewegen?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 22.739 mensen in 9.505 verschillende gezinnen. Dit zijn 2.810 eenpersoonshuishoudens, 3.278 gezinnen zonder kinderen en 3.417 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,37 personen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. In de volgende stap style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Driewegen?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Driewegen laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.borsele.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4438.

Plaats een reactie