Woning kopen Wemeldinge

Een woning kopen in Wemeldinge? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Zeeland. In de nabije buurt vind je diverse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Bovendien kan je hier genieten van een prachtige natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. Er zijn in deze gemeente in totaal 5.459 huizen (76% koop, 23,4% huurwoning). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €327.750. Op dit huizenportaal blader je door het nieuwe woningaanbod in Wemeldinge, gegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Zeeland.
 • Het aanbod is divers met zowel starterswoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €252.000, de gemiddelde transactieprijs is €327.750.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals natuurgebieden, sportclubs, restaurants, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteKapelle
PlaatsWemeldinge
Postcode4424
Netnummer0113 (+31113)
Inwoners (gemeente)12.695
Aantal huishoudens5.271
Aantal huishoudens met kinderen1.961
Gemiddelde huishoudensgrootte2,39
Aantal woningen5.459
Aantal koopwoningen4.939
Aantal huurwoningen520
Gemiddelde woonoppervlakte130 m2
Gemiddelde WOZ€252.000
Gemiddelde verkoopprijs€327.750
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2700 kWh

Woningaanbod Wemeldinge juni 2024

In het overzicht hieronder verstrekken we optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vraagprijs, ligging, aantal kamers, bouwjaaren extra details als verwarming of mogelijkheden voor parkeren. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in s-Gravenpolder, Hoedekenskerke, Schore, Hansweert en Kruiningen.

woning-te-koop-wemeldinge

Aanbod appartement kopen in Wemeldinge

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, zijn uitstekend bereikbaar, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, de stookkosten zijn laag en je hebt weinig onderhoud. Vergeet niet: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, vaak is er een gedeelde tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en erg waardevast.
 • Woonoppervlak tussen de 61 m2 & 101 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 770 m3 gas + 1870 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Wemeldinge

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 73 m2 & 107 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 990 kuub gas en gem. 2360 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Wemeldinge is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 en 120 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2500 kWh elektra & 1140 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Wemeldinge

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 125 m2 en 150 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2740 kWh elektra en 1220 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 147 m2 – 205 m2.
 • Verwachting: er wordt 3310 elektra (kWh) & 1550 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Wemeldinge

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Wemeldinge Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze persoon gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Check altijd of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering rond te maken. Aan de hand van het biedbedrag, kosten koper, in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaars in Wemeldinge

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een passend koophuis. Deze specialist weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van een woning bepaalt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Het taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met adressen van taxatie experts en makelaars in Wemeldinge en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Wemeldinge helpt je bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 & €3.200. In het schema hier bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Wemeldinge.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wemeldinge. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Wemeldinge

Deze maand (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Wemeldinge en omgeving. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Woonboot.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Wemeldinge kopen?

In de buurt van de gemeente Kapelle registreren wij 5.459 woningen. Er zijn 4.939 (76%) koopwoningen en 520 (23,4%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 130 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €252.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €327.750. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wemeldinge. Woningen staan kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Wemeldinge?

Een woning in Kapelle verbruikt gemiddeld 1210 kuub aardgas en 2700 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (770 m3 gas en 1870 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1550 kuub gas en 3310 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Wemeldinge passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Wemeldinge?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 12.695 mensen die we kunnen onderverdelen in 5.271 verschillende huishoudens. Het gaat om 1.438 eenpersoonshuishoudens, 1.872 families zonder kinderen en 1.961 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,39 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Daarbij style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen inplannen. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Wemeldinge?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Wemeldinge laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.kapelle.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 4424.

Plaats een reactie