Woning kopen Schore

Wil je een woning kopen in Schore? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Zeeland. In de omgeving zijn er allerhande dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Tevens ontdek je hier mooie natuurgebieden voor wandelingen en fietstochten. De gemeente heeft 5.459 huizen (76% koop, 23,4% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €327.750. Op deze website check je het woningaanbod in Schore, adressen van makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Zeeland.
 • Het aanbod is heel divers met kamers, appartementen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €252.000, de gemiddelde prijs van een woning is €327.750.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals winkels, scholen, sportclubs, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteKapelle
PlaatsSchore
Postcode4423
Netnummer0113 (+31113)
Inwoners (gemeente)12.695
Aantal huishoudens5.271
Aantal huishoudens met kinderen1.961
Gemiddelde huishoudensgrootte2,39
Aantal woningen5.459
Aantal koopwoningen4.939
Aantal huurwoningen520
Gemiddelde woonoppervlakte130 m2
Gemiddelde WOZ€252.000
Gemiddelde verkoopprijs€327.750
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2700 kWh

Woningaanbod Schore mei 2024

Onderstaand krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in mei 2024. Zoek specifiek o.b.v. woningtype, aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, liggingen andere woningeigenschappen als energielabel & parkeeropties. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Wemeldinge, s-Gravenpolder, Hansweert, Kruiningen of Oostdijk.

woning-te-koop-schore

Studio of appartement kopen in Schore

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn vaak onderdeel van een VvE. Wat wel geldt: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een prettige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 60 m2 en 101 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 770 m3 gas en daarbij 1870 kWh stroom.

Rijtjeshuis Schore

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Let wel op de volgende punten: vaak een klein tuintje en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 & 114 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 990 kuub gas en tevens 2360 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Schore is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 98 m2 – 119 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2500 kWh elektriciteit + 1140 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Schore

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 127 m2 – 142 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2740 kWh elektriciteit en 1220 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 en 202 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3310 elektra (kWh) & 1550 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Schore

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra hij berekend heeft wat je budget is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Pararius, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Schore Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor een bezichtiging. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop definitief te regelen. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaartegoeden en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Schore

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte woning. Deze specialist zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand tref je gegevens van taxatie experts en makelaars in Schore en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Schore geeft financieel advies en helpt bij alle zaken omtrent een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.950 & €2.600. In de volgende weergave bieden we adressen van financieel adviseurs in Schore.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Schore. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Schore

Recent (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Schore en omgeving. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Jaren 30 woning.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Schore kopen?

In en rondom de gemeente Kapelle vinden we circa 5.459 woonobjecten. Het gaat om 4.939 (76%) koophuizen en 520 (23,4%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 130 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €252.000 en de gem. marktprijs is €327.750. De woningmarkt is krap. Dat houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Schore. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Schore?

Een huis in Kapelle verbruikt gemiddeld 1210 kuub gas en 2700 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (770 m3 gas en 1870 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1550 kuub gas p/jaar en 3310 electriciteit (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Schore passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Schore?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 12.695 personen in 5.271 huishoudens. Er wonen 1.438 eenpersoonshuishoudens, 1.872 families zonder kinderen en 1.961 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,39 mensen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Schore?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Schore laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.kapelle.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 4423.

Plaats een reactie