Woning kopen Hansweert

Jouw ideale woning kopen in Hansweert? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Zeeland. In en rondom deze plek heb je toegang tot allerhande faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarbij kan je hier genieten van een heerlijk natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 9.332 woningen (68,9% koopwoning, 29,6% huur). De gemiddelde verkoopprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €285.426. Op Woningassistent.nl bekijk je het woningaanbod in Hansweert, namen en adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekmakelaars. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zeeland.
 • Je vindt hier een goede mix van starterswoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €211.000, de doorsnee verkoopprijs is €285.426.
 • In de regio vind je volop opties zoals restaurants, kinderopvang, natuurgebieden, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteReimerswaal
PlaatsHansweert
Postcode4417
Netnummer0113 (+31113)
Inwoners (gemeente)22.730
Aantal huishoudens9.060
Aantal huishoudens met kinderen3.523
Gemiddelde huishoudensgrootte2,49
Aantal woningen9.332
Aantal koopwoningen8.015
Aantal huurwoningen1.317
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€211.000
Gemiddelde verkoopprijs€285.426
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2730 kWh

Woningaanbod Hansweert mei 2024

Met onze huizenzoeker blader je door alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op ligging, vraagprijs, woningtype, bouwjaar, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen extra details als energielabel en en de aanwezigheid van een balkon. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Schore, Wemeldinge, Kruiningen, Oostdijk & Waarde.

woning-te-koop-hansweert

Eigen appartement kopen in Hansweert

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, zijn uitstekend bereikbaar, in de regel gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Wat wel geldt: het is een relatief kleine woning, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 104 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 740 m3 gas & 1860 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Hansweert

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Waardevaste investering.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 76 m2 en 110 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1010 kuub gas en gem. 2310 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Hansweert is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 80 m2 en 125 m2.
 • Schatting: er wordt 2480 kWh elektriciteit en 1150 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Hansweert

De definitie van een twee onder een kap is: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 132 m2 en 147 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2860 kWh stroom & 1240 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 en 192 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3500 stroom (kWh) en 1610 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Hansweert

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Hansweert Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan wordt de koopakte opgesteld. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis in orde te maken. Op basis van het bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Hansweert

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en kopen van een huis. Deze professional kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een object berekend op basis van een aantal factoren. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met gegevens van taxatie experts en makelaars in Hansweert en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Hansweert geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw financiële man kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.600 – €3.300. In de lijst hierna verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Hansweert.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hansweert. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Hansweert

Recent (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In de tool hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Hansweert en in de buurt. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over Landelijke woning.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost een woning in Hansweert kopen?

In deze gemeente Reimerswaal bestaan er circa 9.332 woningen. Je vindt hier circa 8.015 (68,9%) koopwoningen en 1.317 (29,6%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 120 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €211.000 en de gem. marktprijs is €285.426. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hansweert. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Hansweert?

Een woning in Reimerswaal kent een gem. verbruik van 1210 m3 gas en 2730 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (740 kuub gas en 1860 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is neemt flink meer energie af (1610 m3 per jaar aan gas en 3500 elektra (kWh)). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Hansweert passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Hansweert?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente verblijven 22.730 personen in 9.060 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.779 eenpersoonshuishoudens, 2.758 gezinnen zonder kinderen en 3.523 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,49 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. De meest gangbare middelen zijn Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Hiervoor moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Hansweert?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Hansweert zetten. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.reimerswaal.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 4417.

Plaats een reactie