Woning kopen Prinsenbeek

Plannen om een woning te kopen in Prinsenbeek? Het is een gezellige plaats in de provincie Noord-Brabant. In deze levendige buurt heb je toegang tot diverse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Ook geniet je hier ook van een schitterende natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 85.230 huizen (55,2% koophuis, 44,3% huurhuis). De koopsom van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €427.348. Op dit woningportaal bekijk je het huidige woningaanbod in Prinsenbeek, adresgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit rijwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €292.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €427.348.
 • In de regio zijn veel opties zoals kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteBreda
PlaatsPrinsenbeek
Postcode4841
Netnummer076 (+3176)
Inwoners (gemeente)184.069
Aantal huishoudens88.351
Aantal huishoudens met kinderen26.664
Gemiddelde huishoudensgrootte2,05
Aantal woningen85.230
Aantal koopwoningen51.551
Aantal huurwoningen33.679
Gemiddelde woonoppervlakte115 m2
Gemiddelde WOZ€292.000
Gemiddelde verkoopprijs€427.348
Gemiddeld gasverbruik930 m3
Gemiddeld stroomverbruik2820 kWh

Woningaanbod Prinsenbeek april 2024

Hieronder bieden we alle huizen die te koop staan in april 2024. Zoek op bouwjaar, perceeloppervlakte, ligging, woningtype, aantal kamers, vraagprijsen additionele aspecten als energieprestaties of mogelijkheden voor parkeren. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je woningen die te koop staan in Terheijden, Wagenberg, Willemstad, Oudemolen en Heijningen.

woning-te-koop-prinsenbeek

Appartementen te koop Prinsenbeek

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, ze zijn centraal gelegen, zijn gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Minpunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en geen tuinonderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 90 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 590 m3 gas en gem. 2060 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Prinsenbeek

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 89 m2 – 118 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 900 kuub gas en gem. 3020 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Prinsenbeek is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 en 118 m2.
 • Schatting: er wordt 3200 kWh elektra & 1120 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Prinsenbeek

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 127 m2 – 148 m2.
 • Verwachting: er wordt 3580 kWh elektriciteit en 1470 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: enorm veel (woon)ruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 150 m2 & 195 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4660 elektra (kWh) + 2060 gas (m3) verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Prinsenbeek

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Prinsenbeek Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte kan dan opgesteld worden. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering definitief te regelen. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In het laatste stadium onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Prinsenbeek

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze huis-expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt je bij het verkoopproces. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een huis inschat op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand tref je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Prinsenbeek en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Prinsenbeek geeft financieel advies en helpt bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.300 – €3.300. In de lijst hierna tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Prinsenbeek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Prinsenbeek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Prinsenbeek

Deze maand (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in de regio. In de tool hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Prinsenbeek en direct omgeving. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Op deze website lees je ook meer over Waterontharder.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost gemiddeld een woning in Prinsenbeek kopen?

In de hele gemeente Breda zijn er 85.230 woonhuizen. Je vindt hier circa 51.551 (55,2%) koopwoningen en 33.679 (44,3%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 115 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €292.000 en de gem. verkoopprijs is €427.348. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Prinsenbeek. De doorlooptijd van een woning is kort en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Prinsenbeek?

Een huishouden in Breda verbruikt gemiddeld 930 kuub aardgas en 2820 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (590 m3 per jaar aan gas en 2060 stroom (kWh). Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2060 kuub gas p/jaar en 4660 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Prinsenbeek passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Prinsenbeek?

Dit gebied heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 184.069 mensen in 88.351 verschillende gezinnen. Dit zijn 37.657 eenpersoonshuishoudens, 24.030 families zonder kinderen en 26.664 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,05 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Hierna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je alles vast in de koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Prinsenbeek?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Prinsenbeek laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.breda.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4840, 4841.

Plaats een reactie