Woning kopen Wagenberg

Jouw volgende woning kopen in Wagenberg? Het is een gezellige plaats in de provincie Noord-Brabant. In de nabije buurt zijn er diverse dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. In aanvulling daarop tref je hier mooie natuurgebieden, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 11.845 woningen (71,5% koopwoning, 28,4% huurhuizen). De huizenprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €372.230. Op Woningassistent.nl bekijk je het huidige woningaanbod in Wagenberg, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Je vindt hier een goede mix van kleinere huizen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €268.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €372.230.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals scholen, winkels, restaurants, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteDrimmelen
PlaatsWagenberg
Postcode4845
Netnummer076 (+3176)
Inwoners (gemeente)27.272
Aantal huishoudens11.633
Aantal huishoudens met kinderen4.159
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen11.845
Aantal koopwoningen10.287
Aantal huurwoningen1.558
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€268.000
Gemiddelde verkoopprijs€372.230
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik3210 kWh

Woningaanbod Wagenberg juni 2024

Met onze woningzoeker bekijk je optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Zoek specifiek o.b.v. woningtype, bouwjaar, vraagprijs, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, liggingen additionele aspecten als energieneutraal en parkeermogelijkheden. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook het woningaanbod Teteringen, Ulvenhout, Terheijden, Prinsenbeek en Willemstad.

woning-te-koop-wagenberg

Aanbod appartement kopen in Wagenberg

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, kennen goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Niet vergeten: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Goede ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 90 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 790 m3 gas en 2100 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Wagenberg

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 – 124 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1050 kuub gas en daarbij 2860 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Wagenberg is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 82 m2 & 119 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3040 kWh elektra en 1210 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Wagenberg

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 129 m2 en 144 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3340 kWh elektra + 1380 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 & 193 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4090 stroom (kWh) + 1790 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Wagenberg

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Wagenberg Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. A.d.h.v. het bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. In de laatste fase ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en woningtaxateurs in Wagenberg

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Deze deskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt je bij het verkoopproces. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een huis inschat op basis van een aantal factoren. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder bieden wij gegevens van taxateurs en makelaars in Wagenberg en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Wagenberg geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.200 en €3.300. In de volgende weergave check je gegevens van financieel adviseurs in Wagenberg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wagenberg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Wagenberg

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. Hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Wagenberg en direct omgeving. Noemenswaardig: dit zijn alleen de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer informatie over Annuïteitenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Wagenberg kopen?

In deze gemeente Drimmelen vind je ongeveer 11.845 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 10.287 (71,5%) koophuizen en 1.558 (28,4%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 133 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €268.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €372.230. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat wil zeggen dat dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wagenberg. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Wagenberg?

Een woonobject in Drimmelen gebruikt gemiddeld 1310 kuub gas p/jaar en 3210 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (790 m3 aan gas en 2100 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa is topverbruiker qua energie (1790 kuub gas p/jaar en 4090 elektra (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Wagenberg passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Wagenberg?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 27.272 personen in 11.633 gezinnen. Hier wonen 3.272 eenpersoonshuishoudens, 4.202 families zonder kinderen en 4.159 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,3 bewoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Daarbij zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Wagenberg?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Wagenberg zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.drimmelen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 4845.

Plaats een reactie