Woning kopen Willemstad

Snel een woning kopen in Willemstad? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Brabant. Op korte afstand heb je meerdere dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder ontdek je hier een bijzondere natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er 16.629 woningen (65,9% koopwoning, 34% huurhuizen). De gemiddelde woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €343.613. Op dit woningportaal ontdek je het beschikbare woningaanbod in Willemstad, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Brabant.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijtjeshuizen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €242.000, de gemiddelde woningprijs is €343.613.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals sportclubs, winkels, scholen, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteMoerdijk
PlaatsWillemstad
Postcode4797
Netnummer0168 (+31168)
Inwoners (gemeente)37.129
Aantal huishoudens16.337
Aantal huishoudens met kinderen5.664
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen16.629
Aantal koopwoningen14.393
Aantal huurwoningen2.236
Gemiddelde woonoppervlakte132 m2
Gemiddelde WOZ€242.000
Gemiddelde verkoopprijs€343.613
Gemiddeld gasverbruik1240 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Willemstad juli 2024

Onderstaand krijg je inzicht in alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, woningtype, ligging, woonoppervlakteen relevante factoren als duurzaamheid of aanwezigheid van een garage. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Bekijk ook huizen te koop in Prinsenbeek, Terheijden, Oudemolen, Heijningen en Fijnaart.

woning-te-koop-willemstad

Appartement kopen in Willemstad

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers gebruiken weinig gas en stroom en het onderhoud is zeer beperkt. Belangrijke nadelen: de ruimte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en lagere woonlasten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 98 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 720 m3 gas en daarbij 1990 kWh stroom.

Rijtjeshuis Willemstad

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: geen garage en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 109 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1050 kuub gas en gem. 2820 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Willemstad is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 97 m2 & 130 m2.
 • Schatting: er wordt 2940 kWh elektriciteit & 1230 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Willemstad

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 125 m2 – 150 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3320 kWh elektriciteit & 1360 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 150 m2 & 196 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4200 elektra (kWh) + 1790 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Willemstad

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Willemstad zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis rond te maken. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, kosten koper (k.k.), spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en woningtaxateurs in Willemstad

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Goed om te weten: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder kan je aan de slag met gegevens van taxatie experts en makelaars in Willemstad en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Willemstad geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.900 & €3.150. In onderstaande lijst vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Willemstad.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Willemstad. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Willemstad

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Willemstad en omgeving. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Vloerverwarming.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost nu een woning in Willemstad kopen?

In en rondom de gemeente Moerdijk zijn er ruim 16.629 woningen. Er zijn 14.393 (65,9%) koophuizen en 2.236 (34%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 132 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €242.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €343.613. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Willemstad. Woningen staan kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Willemstad?

Een woning in Moerdijk gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1240 m3 gas voor verwarming en warm water en 3090 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (720 kuub aardgas en 1990 kWh stroom. Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1790 kuub gas en 4200 stroom (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Willemstad passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Willemstad?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente leven 37.129 personen die we kunnen onderverdelen in 16.337 verschillende huishoudens. Dit zijn 5.014 eenpersoonshuishoudens, 5.659 gezinnen zonder kinderen en 5.664 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,25 personen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Daarna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen plannen. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Willemstad?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Willemstad laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.moerdijk.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 4797.

Plaats een reactie