Woning kopen Oudemolen

Ga je een woning kopen in Oudemolen? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Brabant. In de buurt zijn er allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Bovendien is er vlakbij een bijzondere natuur waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente staan er 16.629 woningen (65,9% koopwoning, 34% huurhuizen). De woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €343.613. Op deze website bekijk je het huidige woningaanbod in Oudemolen, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Brabant.
 • Je vindt hier een goede mix van kamers, appartementen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €242.000, de gemiddelde woningprijs is €343.613.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals scholen, restaurants, openbaar vervoer, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteMoerdijk
PlaatsOudemolen
Postcode4796
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)37.129
Aantal huishoudens16.337
Aantal huishoudens met kinderen5.664
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen16.629
Aantal koopwoningen14.393
Aantal huurwoningen2.236
Gemiddelde woonoppervlakte132 m2
Gemiddelde WOZ€242.000
Gemiddelde verkoopprijs€343.613
Gemiddeld gasverbruik1240 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Oudemolen juni 2024

Met onze woningzoeker blader je door het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op bouwjaar, ligging, woonoppervlakte, woningtype, perceeloppervlakte, vraagprijsen extra details als energieprestaties en mogelijkheden voor parkeren. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Willemstad, Prinsenbeek, Heijningen, Fijnaart of Klundert.

woning-te-koop-oudemolen

Appartementen te koop Oudemolen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, kennen goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: het is allemaal wat kleiner, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en minder energiekosten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 & 100 m2.
 • Het energiegebruik is circa 720 m3 gas en +/- 1990 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Oudemolen

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 en 106 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1050 kuub gas en tevens 2820 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Oudemolen is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 93 m2 en 129 m2.
 • Schatting: er wordt 2940 kWh stroom en 1230 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Oudemolen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 121 m2 – 140 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3320 kWh stroom + 1360 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 147 m2 & 194 m2.
 • Verwachting: er wordt 4200 elektra (kWh) en 1790 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Oudemolen

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat je weet wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Oudemolen Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte kan dan opgesteld worden. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Gebaseerd op het biedbedrag, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Oudemolen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Goed om te weten: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand bekijk je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Oudemolen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Oudemolen helpt je van A tot Z bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.600 en €2.700. In de volgende weergave check je contactgegevens van financieel adviseurs in Oudemolen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oudemolen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Oudemolen

Recent (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Oudemolen en daarbuiten. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Airco.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Oudemolen kopen?

In de hele gemeente Moerdijk vinden we circa 16.629 woningen. We maken onderscheid tussen 14.393 (65,9%) koophuizen en 2.236 (34%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 132 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €242.000 en de gem. verkoopprijs is €343.613. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Oudemolen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Oudemolen?

Een woning in Moerdijk gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1240 m3 per jaar aan gas en 3090 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (720 m3 gas voor verwarming en warm water en 1990 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is verbruikt de meeste energie (1790 kuub gas p/jaar en 4200 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Oudemolen passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Oudemolen?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente leven 37.129 mensen in 16.337 huishoudens. Er wonen 5.014 eenpersoonshuishoudens, 5.659 families zonder kinderen en 5.664 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,25 mensen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Vervolgens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Oudemolen?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Oudemolen laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.moerdijk.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4796.

Plaats een reactie