Woning kopen Heijningen

Wil je een woning kopen in Heijningen? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Brabant. In de nabije buurt heb je toegang tot uiteenlopende voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. In aanvulling daarop tref je hier een groen park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 16.629 woningen (65,9% koop, 34% huur). De gemiddelde prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €343.613. Op deze pagina vind je het nieuwe woningaanbod in Heijningen, adresgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Brabant.
 • Je vind hier zowel tussenwoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €242.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €343.613.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals scholen, openbaar vervoer, natuurgebieden, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteMoerdijk
PlaatsHeijningen
Postcode4794
Netnummer0168 (+31168)
Inwoners (gemeente)37.129
Aantal huishoudens16.337
Aantal huishoudens met kinderen5.664
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen16.629
Aantal koopwoningen14.393
Aantal huurwoningen2.236
Gemiddelde woonoppervlakte132 m2
Gemiddelde WOZ€242.000
Gemiddelde verkoopprijs€343.613
Gemiddeld gasverbruik1240 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Heijningen april 2024

In onderstaande weergave verstrekken we alle huizen die te koop staan in april 2024. Selecteer op aantal kamers, bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijs, ligging, woningtypeen extra details als CV-ketel & de aanwezigheid van een kelder. Bel of mail de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Oudemolen, Willemstad, Fijnaart, Klundert & Langeweg.

woning-te-koop-heijningen

Een appartement kopen in Heijningen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, je vind ze veel in het centrum, zijn gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Maar let op: het woonoppervlak is niet al te groot, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een goede investering voor de lange termijn.
 • Woonoppervlak tussen de 60 m2 – 97 m2.
 • Het energiegebruik is circa 720 m3 gas en doorgaans 1990 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Heijningen

Een tussenwoning is een woningtype die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 – 114 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1050 kuub gas en doorgaans 2820 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Heijningen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 – 119 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2940 kWh elektriciteit & 1230 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Heijningen

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 125 m2 & 145 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3320 kWh elektra + 1360 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is veel woonruimte, een grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 & 196 m2.
 • Verwachting: er wordt 4200 elektriciteit (kWh) en 1790 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Heijningen

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Als hij berekend heeft wat je kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Heijningen Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding komt tot stand door de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. Op basis van woningwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Heijningen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze specialist kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Belangrijk: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder tonen wij adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Heijningen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Heijningen geeft financieel advies en helpt bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.900 – €3.100. In de lijst hierna bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Heijningen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heijningen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Heijningen

Recent (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Heijningen en in de buurt. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Check ook meer details over CV-ketel.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost nu een woning in Heijningen kopen?

In de buurt van de gemeente Moerdijk zijn er 16.629 woonobjecten. Het gaat daarbij om 14.393 (65,9%) koophuizen en 2.236 (34%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 132 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €242.000 en de gem. verkoopprijs is €343.613. De woningmarkt is krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Heijningen. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Heijningen?

Een woonobject in Moerdijk verbruikt qua energie gem. zo’n 1240 m3 gas en 3090 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (720 m3 aan gas en 1990 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1790 m3 aan gas en 4200 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Heijningen passen duurzame producten zoals dubbel glas, zonnepanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Heijningen?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 37.129 inwoners die we kunnen onderverdelen in 16.337 verschillende huishoudens. Dat betreffen 5.014 eenpersoonshuishoudens, 5.659 huishoudens zonder kinderen en 5.664 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,25 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je afspraken vast in het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Heijningen?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Heijningen realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.moerdijk.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 4671, 4794.

Plaats een reactie