Woning kopen Terheijden

Snel een woning kopen in Terheijden? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Brabant. In de omgeving heb je toegang tot voldoende faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Bovendien geniet je hier ook van een groot natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. De gemeente heeft 11.845 huizen (71,5% koophuis, 28,4% huurwoning). De prijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €372.230. Op dit woningportaal ontdek je het woningaanbod in Terheijden, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Brabant.
 • Je vind hier zowel benedenwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €268.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €372.230.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, scholen, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteDrimmelen
PlaatsTerheijden
Postcode4844
Netnummer076 (+3176)
Inwoners (gemeente)27.272
Aantal huishoudens11.633
Aantal huishoudens met kinderen4.159
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen11.845
Aantal koopwoningen10.287
Aantal huurwoningen1.558
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€268.000
Gemiddelde verkoopprijs€372.230
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik3210 kWh

Woningaanbod Terheijden april 2024

In het overzicht hieronder bieden we de beschikbare koopwoningen in april 2024. Maak een selectie aan de hand van woningtype, bouwjaar, vraagprijs, woonoppervlakte, ligging, aantal kamersen andere eigenschappen zoals energielabel of parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Wagenberg, Teteringen, Prinsenbeek, Willemstad en Oudemolen.

woning-te-koop-terheijden

Eigen appartement kopen in Terheijden

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de basis gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Negatieve aspecten zijn: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Centraal gelegen en gemakkelijk in onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 99 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 790 m3 gas en gem. 2100 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Terheijden

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: beperkte woonruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 en 117 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1050 kuub gas en 2860 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Terheijden is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 81 m2 – 114 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3040 kWh elektriciteit en 1210 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Terheijden

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 122 m2 – 145 m2.
 • Verwachting: er wordt 3340 kWh elektra en 1380 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 – 197 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4090 stroom (kWh) & 1790 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Terheijden

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat jouw bestedingsruimte is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Terheijden Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst passeert bij de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van de woning te bevestigen. Door middel van aankoopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Terheijden

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze woningdeskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Goed om te weten: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van vaste criteria. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Terheijden en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in Terheijden geeft je persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.300 en €2.600. In de lijst hierna tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Terheijden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Terheijden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Terheijden

Afgelopen maand (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Terheijden en daarbuiten. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Check ook meer details over Hypotheken.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Terheijden kopen?

In de hele gemeente Drimmelen registreren wij 11.845 huizen. De verdeling is als volgt: 10.287 (71,5%) koopwoningen en 1.558 (28,4%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 133 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €268.000 en de gem. marktprijs is €372.230. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je niet veel te kiezen hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Terheijden. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Terheijden?

Een woonobject in Drimmelen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1310 m3 aan gas en 3210 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (790 kuub aardgas en 2100 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1790 m3 gas en 4090 kWh elektra). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Terheijden passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Terheijden?

Deze buurt wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 27.272 mensen in 11.633 verschillende gezinnen. Hier wonen 3.272 eenpersoonshuishoudens, 4.202 huishoudens zonder kinderen en 4.159 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,3 personen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Ook maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan teken je de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Terheijden?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Terheijden plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.drimmelen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 4844.

Plaats een reactie