Woning kopen Drempt

Plannen om een woning te kopen in Drempt? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Gelderland. In de buurt zijn er uiteenlopende voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Bovendien geniet je hier ook van een park en natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 16.213 huizen (70,5% koopwoning, 29,3% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €424.632. Op deze website ontdek je het beschikbare woningaanbod in Drempt, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Gelderland.
 • Je hebt de keuze uit kleine appartementen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €287.000, de doorsnee verkoopprijs is €424.632.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals sportclubs, kinderopvang, scholen, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBronckhorst
PlaatsDrempt
Postcode6996
Netnummer0313 (+31313)
Inwoners (gemeente)36.055
Aantal huishoudens15.479
Aantal huishoudens met kinderen5.271
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen16.213
Aantal koopwoningen13.635
Aantal huurwoningen2.578
Gemiddelde woonoppervlakte156 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€424.632
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3290 kWh

Woningaanbod Drempt juni 2024

Bijgaand krijg je inzicht in de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Selecteer op perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakte, woningtype, vraagprijs, aantal kamersen additionele aspecten als zuinigheid & parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Hoog-Keppel, Laag-Keppel, De Steeg, Lathum of Giesbeek.

woning-te-koop-drempt

Een appartement kopen in Drempt

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn centraal gelegen, bijna altijd gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en je hebt weinig onderhoud. Niet vergeten: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 & 93 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 1060 m3 gas en 2500 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Drempt

De betekenis van een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 en 123 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1110 kuub gas & 2590 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Drempt is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 97 m2 & 129 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2730 kWh elektra en 1240 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Drempt

Een twee onder een kap betekent 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 133 m2 & 147 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3370 kWh elektra + 1500 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 150 m2 – 191 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4070 stroom (kWh) en 2000 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Drempt

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat hij berekend heeft wat je kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Vbo.nl kan je woningen te koop in Drempt Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning in orde te maken. Aan de hand van de overeengekomen prijs, kosten koper, spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Drempt

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het aankopen van een woning. Deze specialist weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder bekijk je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Drempt en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Drempt helpt je van A tot Z bij alle zaken omtrent een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.400 en €2.550. In de volgende weergave bieden we adressen van financieel adviseurs in Drempt.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Drempt. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Drempt

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Drempt en net daarbuiten. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer info over Makelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost nu een woning in Drempt kopen?

In de hele gemeente Bronckhorst vinden we circa 16.213 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 13.635 (70,5%) koophuizen en 2.578 (29,3%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 156 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €287.000 en de gem. verkoopprijs is €424.632. De woningmarkt is krap. Dit zorgt ervoor dat dat je niet veel te kiezen hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Drempt. Woning zijn vaak snel verkocht en je dient vaak flink te overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Drempt?

Een woonobject in Bronckhorst kent een gem. verbruik van 1520 kuub aardgas en 3290 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (1060 kuub aardgas en 2500 kWh stroom. Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (2000 kuub gas en 4070 kWh electriciteit). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Drempt passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Drempt?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 36.055 personen in 15.479 gezinnen. Het betreft 4.369 eenpersoonshuishoudens, 5.839 huishoudens zonder kinderen en 5.271 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,3 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. De meest gangbare middelen zijn Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Daarbij zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en plan je bezichtigingen in. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Drempt?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Drempt laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.bronckhorst.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 6996.

Plaats een reactie