Woning kopen Giesbeek

Ga je een woning kopen in Giesbeek? Het is een erg populaire plek in de provincie Gelderland. In de buurt vind je uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarnaast vind je in de directe omgeving een schitterende natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente heeft 20.227 woningen (63,4% koop, 36,5% huurhuis). De gemiddelde prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €305.045. Op Woningassistent.nl tonen wij het huidige woningaanbod in Giesbeek, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Je vindt hier een goede mix van rijtjeshuizen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €212.000, de gemiddelde prijs van een woning is €305.045.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals winkels, restaurants, natuurgebieden, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteZevenaar
PlaatsGiesbeek
Postcode6987
Netnummer0313 (+31313)
Inwoners (gemeente)43.750
Aantal huishoudens19.850
Aantal huishoudens met kinderen6.592
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen20.227
Aantal koopwoningen16.594
Aantal huurwoningen3.633
Gemiddelde woonoppervlakte129 m2
Gemiddelde WOZ€212.000
Gemiddelde verkoopprijs€305.045
Gemiddeld gasverbruik1190 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Giesbeek juli 2024

In deze lijst check je alle huizen die te koop staan in juli 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakte, ligging, aantal kamers, woonoppervlakteen extra details als energieprestaties of aanwezigheid van een bad. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook huizen die te koop staan in Lathum, De Steeg, Angerlo, Tonden & Leuvenheim.

woning-te-koop-giesbeek

Appartement kopen in Giesbeek

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn centraal gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers gebruiken weinig gas en stroom en vergen ook niet al te veel onderhoud. Belangrijke nadelen: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en erg waardevast.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 105 m2.
 • Het energiegebruik is circa 740 m3 gas + 2120 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Giesbeek

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: beperkte woonruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 78 m2 – 106 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1060 kuub gas en gem. 2790 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Giesbeek is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 & 115 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2950 kWh stroom en 1190 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Giesbeek

Een twee onder een kap betekent 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 122 m2 – 153 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3280 kWh elektra + 1340 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: erg veel ruimte in en buiten je huis en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 148 m2 en 193 m2.
 • Verwachting: er wordt 4060 elektra (kWh) en 1790 gas (m3)afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Giesbeek

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens het duidelijk is wat je kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Giesbeek Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de koop af te handelen. Door middel van de overeengekomen prijs, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en woningtaxateurs in Giesbeek

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Zo’n taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder tonen wij contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Giesbeek en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een professionele hypotheekadviseur in Giesbeek helpt je van A tot Z bij het verkrijgen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.500 & €3.200. In de lijst hierna bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Giesbeek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Giesbeek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Giesbeek

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Giesbeek en net daarbuiten. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Op deze website lees je ook meer over Hypotheek oversluiten.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is een woning in Giesbeek kopen?

In de gemeente Zevenaar registreren wij 20.227 woonobjecten. Je vindt hier circa 16.594 (63,4%) koopwoningen en 3.633 (36,5%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 129 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €212.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €305.045. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Giesbeek. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Giesbeek?

Een woonobject in Zevenaar gebruikt gemiddeld 1190 m3 gas en 2970 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (740 m3 per jaar aan gas en 2120 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1790 kuub gas p/jaar en 4060 kWh stroom). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Giesbeek passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Giesbeek?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente verblijven 43.750 mensen in 19.850 verschillende huishoudens. Er wonen 6.537 eenpersoonshuishoudens, 6.721 gezinnen zonder kinderen en 6.592 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,18 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Vervolgens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Giesbeek?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels met een woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Giesbeek plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.zevenaar.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 6987.

Plaats een reactie