Woning kopen Bronckhorst

Een woning kopen in Bronckhorst? Het is een heerlijke plek in de provincie Gelderland. In de nabije buurt heb je meerdere voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarnaast vind je in de directe omgeving een prachtig groen natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 16.213 huizen (70,5% koophuis, 29,3% huur, vrije sector en sociaal). De koopsom van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €424.632. Op dit woningportaal tonen wij het actuele woningaanbod in Bronckhorst, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met rijtjeshuizen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €287.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €424.632.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals restaurants, kinderopvang, winkels, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7255
Netnummer0575 (+31575)
Inwoners (gemeente)36.055
Aantal huishoudens15.479
Aantal huishoudens met kinderen5.271
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen16.213
Aantal koopwoningen13.635
Aantal huurwoningen2.578
Gemiddelde woonoppervlakte156 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€424.632
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3290 kWh

Woningaanbod Bronckhorst mei 2024

In het overzicht hieronder bekijk je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Kies op basis van woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, ligging, aantal kamers, woningtypeen extra details als woninglabel en rolstoelvriendelijk. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Berkelland, Apeldoorn, Lochem, Zutphen of Oost Gelre.

woning-te-koop-bronckhorst

Studio of appartement kopen in Bronckhorst

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, vaak gelegen op een centrale plek, in de basis gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 99 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 1060 m3 gas en 2500 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Bronckhorst

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 83 m2 en 108 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1110 kuub gas en daarbij 2590 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Bronckhorst is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 100 m2 & 126 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2730 kWh elektra & 1240 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Bronckhorst

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 129 m2 – 155 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3370 kWh elektriciteit & 1500 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 153 m2 – 195 m2.
 • Verwachting: er wordt 4070 elektra (kWh) en 2000 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Bronckhorst

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat je weet wat jouw bestedingsruimte is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Bronckhorst Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Check altijd of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering definitief te regelen. D.m.v. aankoopwaarde, kosten koper, spaargeld dat je zelf meeneemt en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Bronckhorst

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte woning. Deze woningdeskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van een woning bepaalt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel tref je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Bronckhorst en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een professionele hypotheekadviseur in Bronckhorst helpt je bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.800 en €3.100. In de lijst hierna bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Bronckhorst.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bronckhorst. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Bronckhorst

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Bronckhorst en in de buurt. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Huurwoning.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Hoe duur is een woning in Bronckhorst kopen?

In deze gemeente Bronckhorst vinden we circa 16.213 huizen. De verdeling is als volgt: 13.635 (70,5%) koophuizen en 2.578 (29,3%) huurhuizen. De gem. vloeroppervlakte is 156 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €287.000 en de gem. verkoopprijs is €424.632. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat wil zeggen dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Bronckhorst. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Bronckhorst?

Een woning in Bronckhorst heeft een verbruik van gemiddeld 1520 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3290 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (1060 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2500 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is verbruikt de meeste energie (2000 kuub aardgas en 4070 kWh electriciteit). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Bronckhorst passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Bronckhorst?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente zijn 36.055 inwoners die we kunnen onderverdelen in 15.479 huishoudens. Het betreft 4.369 eenpersoonshuishoudens, 5.839 families zonder kinderen en 5.271 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,3 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Daarbij moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Zit er een fraai bod tussen? Dan teken je de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Bronckhorst?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Bronckhorst plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.bronckhorst.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 7220, 7221.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie