Woning kopen Hoog-Keppel

Ga je een woning kopen in Hoog-Keppel? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In de regio bestaan er diverse dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Tevens ontdek je hier mooie natuurgebieden, ideaal voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 16.213 huizen (70,5% koophuis, 29,3% huurhuis). De gemiddelde prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €424.632. Op dit huizenportaal blader je door het huidige woningaanbod in Hoog-Keppel, namen en adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Gelderland.
 • Er is een mix van benedenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €287.000, de gemiddelde woningprijs is €424.632.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals sportclubs, winkels, openbaar vervoer, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBronckhorst
PlaatsHoog-Keppel
Postcode6997
Netnummer0314 (+31314)
Inwoners (gemeente)36.055
Aantal huishoudens15.479
Aantal huishoudens met kinderen5.271
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen16.213
Aantal koopwoningen13.635
Aantal huurwoningen2.578
Gemiddelde woonoppervlakte156 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€424.632
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3290 kWh

Woningaanbod Hoog-Keppel april 2024

In het schema hierna verstrekken we het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, ligging, vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaaren extra details als isolatie en aanwezigheid van een bad. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook huizen te koop in Laag-Keppel, Hummelo, Drempt, De Steeg en Lathum.

woning-te-koop-hoog-keppel

Appartementen te koop Hoog-Keppel

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Deze studio’s zijn voordelig, je vind ze veel in het centrum, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben weinig stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Niet vergeten: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 65 m2 en 94 m2.
 • Het energiegebruik is circa 1060 m3 gas & 2500 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Hoog-Keppel

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 79 m2 – 120 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1110 kuub gas + 2590 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Hoog-Keppel is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 89 m2 en 116 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2730 kWh elektriciteit & 1240 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Hoog-Keppel

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 134 m2 – 152 m2.
 • Verwachting: er wordt 3370 kWh elektra + 1500 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 146 m2 en 197 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4070 elektriciteit (kWh) + 2000 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Hoog-Keppel

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Huispedia, Vbo.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Hoog-Keppel Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering af te handelen. Door middel van aankoopwaarde, kosten koper (k.k.), eigen geld en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en taxateurs in Hoog-Keppel

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Deze specialist weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van verschillende thema’s. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand bekijk je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Hoog-Keppel en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een deskundige hypotheekadviseur in Hoog-Keppel helpt je bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.450 – €3.200. In de tabel hieronder bekijk je adressen van financieel adviseurs in Hoog-Keppel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hoog-Keppel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Hoog-Keppel

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Hoog-Keppel en omgeving. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Check ook meer details over Aankoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is gemiddeld een woning in Hoog-Keppel kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Bronckhorst zijn er ruim 16.213 woonobjecten. Het gaat daarbij om 13.635 (70,5%) koopwoningen en 2.578 (29,3%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 156 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €287.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €424.632. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit zorgt ervoor dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hoog-Keppel. De doorlooptijd van een woning is kort en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Hoog-Keppel?

Een woning in Bronckhorst gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1520 m3 aan gas en 3290 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (1060 m3 gas en 2500 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2000 kuub aardgas en 4070 kWh stroom). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Hoog-Keppel passen duurzame oplossingen als warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Hoog-Keppel?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente zijn 36.055 inwoners in 15.479 gezinnen. Dit zijn 4.369 eenpersoonshuishoudens, 5.839 families zonder kinderen en 5.271 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,3 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Hiervoor zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen inplannen. In de volgende stap begint het onderhandelen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de notariële leveringsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Hoog-Keppel?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Hoog-Keppel bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.bronckhorst.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 6997.

Plaats een reactie