Woning kopen Laag-Keppel

Jouw volgende woning kopen in Laag-Keppel? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In de omgeving zijn er veel faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Verder geniet je hier ook van mooie natuurgebieden voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente staan er 16.213 woningen (70,5% koophuis, 29,3% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €424.632. Op Woningassistent.nl check je het beschikbare woningaanbod in Laag-Keppel, adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met kamers, appartementen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €287.000, de gemiddelde verkoopprijs is €424.632.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals scholen, sportclubs, kinderopvang, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBronckhorst
PlaatsLaag-Keppel
Postcode6998
Netnummer0314 (+31314)
Inwoners (gemeente)36.055
Aantal huishoudens15.479
Aantal huishoudens met kinderen5.271
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen16.213
Aantal koopwoningen13.635
Aantal huurwoningen2.578
Gemiddelde woonoppervlakte156 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€424.632
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3290 kWh

Woningaanbod Laag-Keppel juni 2024

In het overzicht hieronder blader je door de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Zoom verder in op woonoppervlakte, woningtype, vraagprijs, ligging, aantal kamers, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als CV-ketel & en de aanwezigheid van een balkon. Bel of mail de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Hummelo, Gaanderen, Hoog-Keppel, Drempt en De Steeg.

woning-te-koop-laag-keppel

Aanbod appartement kopen in Laag-Keppel

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, gebouwd op centraal gelegen locaties, bijna altijd gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Belangrijke nadelen: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en een gunstige aanschafprijs.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 103 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 1060 m3 gas en 2500 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Laag-Keppel

De betekenis van een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: geen grote opslagruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 79 m2 – 112 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1110 kuub gas en 2590 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Laag-Keppel is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 118 m2.
 • Schatting: er wordt 2730 kWh elektriciteit + 1240 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Laag-Keppel

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 127 m2 en 148 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3370 kWh elektra & 1500 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 en 191 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4070 elektriciteit (kWh) & 2000 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Laag-Keppel

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Zodra je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Laag-Keppel zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod bepaal je op basis van de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Check altijd of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis in orde te maken. D.m.v. koopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en woningtaxateurs in Laag-Keppel

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Deze huis-expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door te kijken naar diverse aspecten. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder bieden wij adresgegevens van taxateurs en makelaars in Laag-Keppel en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Laag-Keppel geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw financiële man loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €2.000 en €2.750. In de volgende weergave tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Laag-Keppel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Laag-Keppel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Laag-Keppel

In juni 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave doorzoek je onlangs verkochte woningen in Laag-Keppel en daarbuiten. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer informatie over Verkoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Laag-Keppel kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Bronckhorst zijn er 16.213 woningen. Hierbij spreken we van 13.635 (70,5%) koopwoningen en 2.578 (29,3%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 156 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €287.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €424.632. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Laag-Keppel. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Laag-Keppel?

Een woning in Bronckhorst verbruikt gemiddeld 1520 kuub aardgas en 3290 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (1060 kuub gas p/jaar en 2500 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (2000 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4070 kWh stroom). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Laag-Keppel passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Laag-Keppel?

Deze regio kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente leven 36.055 personen die we kunnen onderverdelen in 15.479 huishoudens. Er wonen 4.369 eenpersoonshuishoudens, 5.839 gezinnen zonder kinderen en 5.271 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,3 bewoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Tevens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Een passend bod ontvangen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Laag-Keppel?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Laag-Keppel zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.bronckhorst.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 6998.

Plaats een reactie