Woning kopen Lathum

Van plan om een woning te kopen in Lathum? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Gelderland. In de buurt heb je allerhande faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarnaast geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In totaal zijn er in deze gemeente 20.227 woningen (63,4% koophuis, 36,5% huurwoning). De gemiddelde prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €305.045. Op deze pagina tonen wij het huidige woningaanbod in Lathum, adresgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

  • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Gelderland.
  • Je vind hier onder andere tussenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
  • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €212.000, de gemiddelde verkoopprijs is €305.045.
  • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals winkels, natuurgebieden, scholen, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteZevenaar
PlaatsLathum
Postcode6988
Netnummer0313 (+31313)
Inwoners (gemeente)43.750
Aantal huishoudens19.850
Aantal huishoudens met kinderen6.592
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen20.227
Aantal koopwoningen16.594
Aantal huurwoningen3.633
Gemiddelde woonoppervlakte129 m2
Gemiddelde WOZ€212.000
Gemiddelde verkoopprijs€305.045
Gemiddeld gasverbruik1190 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Lathum april 2024

Met onze woningzoeker verstrekken we alle huizen die te koop staan in april 2024. Selecteer op bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamers, liggingen andere eigenschappen zoals energielabel & mogelijkheden voor parkeren. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in De Steeg, Drempt, Giesbeek, Angerlo of Tonden.

woning-te-koop-lathum

Appartement kopen in Lathum

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, zijn uitstekend bereikbaar, in de regel gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en je hebt weinig onderhoud. Niet vergeten: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

  • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
  • Gunstige ligging en zeer levensloopbestendig.
  • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 69 m2 en 105 m2.
  • Gemiddeld energieverbruik is 740 m3 gas en gem. 2120 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Lathum

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: beperkte woonruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

  • Een ideale woning voor starters.
  • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
  • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 & 121 m2.
  • Het gemiddelde energiegebruik is 1060 kuub gas + 2790 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Lathum is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

  • Meestal een extra stukje zijgrond.
  • Slechts aan één zijde buren.
  • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 92 m2 & 113 m2.
  • Per 12 maanden wordt er gem. 2950 kWh elektriciteit & 1190 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Lathum

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

  • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
  • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
  • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 132 m2 en 152 m2.
  • Op jaarbasis wordt er +/- 3280 kWh elektriciteit + 1340 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: ontzettend veel woonruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

  • Vrijheid van ontwerp en indeling.
  • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
  • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 142 m2 en 198 m2.
  • Verwachting: er wordt 4060 stroom (kWh) en 1790 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Lathum

  1. Maximale hypotheek berekenen

    Zodra je start met het zoeken naar een huis dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Wanneer je weet wat je budget is kun je online naar woningen zoeken.

  2. Huizen zoeken en bekijken

    Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Lathum Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

  3. Start met het biedingsproces

    Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

  4. Het voorlopige koopcontract opmaken

    Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Loop na of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

  5. De financiering definitief rondmaken

    Het belangrijkste gedeelte is om de financiering definitief te regelen. A.d.h.v. het biedbedrag, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaars in Lathum

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en kopen van een huis. Deze persoon kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Het taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder tref je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Lathum en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een deskundige hypotheekadviseur in Lathum helpt je van A tot Z bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.250 – €2.500. In de tabel hieronder bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Lathum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lathum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Lathum

In april 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Lathum en in de buurt. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Hypotheekrenteaftrek.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Lathum kopen?

In en rondom de gemeente Zevenaar bestaan er circa 20.227 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 16.594 (63,4%) koopwoningen en 3.633 (36,5%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 129 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €212.000 en de gem. marktprijs is €305.045. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit betekent dat er niet veel aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Lathum. De doorlooptijd van een woning is kort en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Lathum?

Een huishouden in Zevenaar verbruikt qua energie gem. zo’n 1190 kuub gas en 2970 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (740 m3 aan gas en 2120 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1790 m3 gas en 4060 kWh electriciteit). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Lathum passen duurzame producten zoals dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Lathum?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 43.750 personen die we kunnen onderverdelen in 19.850 verschillende huishoudens. Het betreft 6.537 eenpersoonshuishoudens, 6.721 huishoudens zonder kinderen en 6.592 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,18 bewoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Tevens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je alles vast in het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Lathum?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Lathum laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.zevenaar.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 6988.

Plaats een reactie