Woning kopen De Steeg

Van plan om een woning te kopen in De Steeg? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Gelderland. In de omgeving bestaan er veel voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Ook geniet je hier ook van een park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In totaal zijn er in deze gemeente 21.281 huizen (54,9% koopwoning, 43,9% huur). De gemiddelde transactieprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €367.012. Op dit huizenplatform tonen wij het huidige woningaanbod in De Steeg, adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Gelderland.
 • Je vind hier zowel kleine appartementen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €236.000, de gemiddelde transactieprijs is €367.012.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals sportclubs, scholen, kinderopvang, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteRheden
PlaatsDe Steeg
Postcode6994
Netnummer026 (+3126)
Inwoners (gemeente)43.761
Aantal huishoudens21.128
Aantal huishoudens met kinderen6.056
Gemiddelde huishoudensgrootte2,02
Aantal woningen21.281
Aantal koopwoningen15.733
Aantal huurwoningen5.548
Gemiddelde woonoppervlakte119 m2
Gemiddelde WOZ€236.000
Gemiddelde verkoopprijs€367.012
Gemiddeld gasverbruik1330 m3
Gemiddeld stroomverbruik2680 kWh

Woningaanbod De Steeg april 2024

In het schema hierna vind je alle huizen die te koop staan in april 2024. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, vraagprijs, ligging, perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamersen relevante factoren als woninglabel en en de aanwezigheid van een balkon. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Drempt, Hoog-Keppel, Lathum, Giesbeek of Angerlo.

woning-te-koop-de-steeg

Aanbod appartement kopen in De Steeg

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Niet vergeten: het is allemaal wat kleiner, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 104 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 870 m3 gas + 1880 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop De Steeg

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 en 117 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1180 kuub gas en gem. 2590 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in De Steeg is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 96 m2 – 128 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2760 kWh elektra + 1380 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen De Steeg

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 127 m2 – 145 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3040 kWh stroom & 1570 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 148 m2 – 195 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4130 elektriciteit (kWh) en 2360 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in De Steeg

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Huispedia, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in De Steeg Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan wordt de koopakte opgesteld. Check altijd of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis definitief te regelen. Op basis van het biedbedrag, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaartegoeden en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en woningtaxateurs in De Steeg

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een geschikte woning. Deze expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand tonen wij gegevens van taxateurs en makelaars in De Steeg en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in De Steeg geeft financieel advies en helpt bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.650 & €3.100. In het schema hier bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in De Steeg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in De Steeg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in De Steeg

Deze maand (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave tonen wij de recent verkochte woningen in De Steeg en omliggende plekken. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees op deze website ook alles over Hypotheekrente.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost nu een woning in De Steeg kopen?

In de buurt van de gemeente Rheden registreren wij 21.281 woningen. We maken onderscheid tussen 15.733 (54,9%) koophuizen en 5.548 (43,9%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 119 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €236.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €367.012. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan de keuzes zeer beperkt zijn en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in De Steeg. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in De Steeg?

Een huis in Rheden kent een gem. verbruik van 1330 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2680 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (870 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1880 stroom (kWh). Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (2360 m3 gas en 4130 kWh electriciteit). Veel bezitters van huizen te koop in De Steeg passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in De Steeg?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente zijn 43.761 personen in 21.128 gezinnen. Hier wonen 8.644 eenpersoonshuishoudens, 6.428 gezinnen zonder kinderen en 6.056 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,02 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Ook moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in De Steeg?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in De Steeg laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.rheden.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 6994.

Plaats een reactie